Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Την άλλη βδομάδα οι οριστικές αποφάσεις

Την ερχόμενη βδομάδα θα αποφασίσει οριστικά η κυβέρνηση για τη συνέχιση ή όχι του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ).

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μ. Λιάπης, στον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Ζακ Μπαρό, στις Βρυξέλλες.

Ο Ελληνας υπουργός, με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, δεν κόμισε κάτι καινούριο, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του Ζακ Μπαρό, η ΕΕ επιμένει στην επιστροφή των 540 εκατ. ευρώ, που θεωρεί «παράνομη ενίσχυση» της ΟΑ από το ελληνικό δημόσιο. Ταυτόχρονα, ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει γραπτώς και αναλυτικά τι σκοπεύει να κάνει με την εταιρία.

Ο Μ. Λιάπης δήλωσε ότι είτε προχωρήσει «ο διαγωνισμός είτε επιλέξουμε κάποια άλλη λύση, η Ελλάδα θα ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν, επί συγκεκριμένης πρότασης». Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον Ζακ Μπαρό ότι η κυβέρνηση «θα διασφαλίσει τις συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού στις αεροπορικές μεταφορές. Διότι είμαστε εναντίον κάθε είδους μονοπωλίου είτε κρατικού είτε ιδιωτικού».

Σημειώνεται ότι όλα τα κυβερνητικά σενάρια προβλέπουν την εισβολή ιδιωτικών κεφαλαίων στην επιχείρηση, συρρίκνωση του έργου της και τη μετατροπή της σε περιφερειακό αερομεταφορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ