Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΝΑΤΟικό στρατιωτικό φορτηγό ισοπέδωσε φορτηγάκι

Η συχνότητα με την οποία οι Αμερικανοί επιτίθενται εναντίον αμάχων, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα γραφεί στην ιστορία. Μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες έχουν «επιτεθεί» τρεις φορές εναντίον των Ελλήνων οδηγών, που όπως και να το κάνουμε, δεν έμαθαν ακόμη να οδηγούν στις ειδικές συνθήκες που θέλει να επιβάλει το ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Χτες τα ξημερώματα - είναι η προσφιλής ώρα μετακινήσεών τους ώστε να μην έρχονται αντιμέτωποι με τους «τρομοκράτες» αγωνιστές της ειρήνης - ένα μεγάλο αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό, με οδηγό τον Ρίαν Ρίτσαρντ, σχεδόν ισοπέδωσε το ΙΧ φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν ο 53χρονος Ν. Καρακόλης και η 46χρονη σύζυγός του.

Ευτυχώς το ζευγάρι, που διαμένει στην Ασσηρο, τραυματίστηκε ελαφρά. Βέβαια μέχρι και χτες το βράδυ νοσηλεύονταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Για τον απεγκλωβισμό τους απαιτήθηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, που πήγε στο σημείο του ατυχήματος (8ο χιλιόμετρο Λαγκαδά - Λητής) με δύο οχήματα.

Προανάκριση για το νέο ατύχημα που προκάλεσαν Αμερικανοί στρατιώτες διενεργεί το ΑΤ Λαγκαδά. Να θυμίσουμε πως στο πλαίσιο της «Dynamic MIX» 1.500 Αμερικανοί στρατιώτες είχαν στρατοπεδεύσει στην Ασσηρο. Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η φάση αποχώρησης των 5.000 ΝΑΤΟικών διαφόρων κρατών, που είχαν εγκατασταθεί στα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης. Ας ελπίσουμε πως μέχρι να ξεκουμπιστούν, δε θα θρηνήσουμε κανένα θύμα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, όπου οι Ελληνες οδηγοί δεν έμαθαν να συμπορεύονται με άρματα μάχης, φορτηγά και λοιπά πολεμικά σύνεργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ