Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Ο αθλητισμός είναι λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την επιχείρηση ένταξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της χώρας μας στον τζόγο από εταιρία στοιχημάτων του εξωτερικού.

Μετά την εισαγωγή ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου στο στοίχημα με στόχο το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων και τη συγκέντρωση τεράστιων ποσών στα κρατικά ταμεία και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του ποδοσφαίρου και ενώ τα κάθε είδους λαχεία, τα καζίνο και ο νόμιμος και παράνομος τζόγος απλώνεται και αγκαλιάζει τη χώρα και το λαό, έρχεται τώρα και η ένταξη των ερασιτεχνικών αγώνων στο τζόγο, που θα οδηγήσει στην εξάπλωσή του σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε πολίτη, σε κάθε νέο.

Θα οδηγήσει στην εξαγορά ανθρώπων, σε ευρύτερης έκτασης στήσιμο παιχνιδιών, στην πιο μαζική διαφθορά και στη χειραγώγηση συνειδήσεων.

Θα δώσει οριστικό χτύπημα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την όποια θετική επίδραση έχει στη νεολαία και την κοινωνία.

Το ΚΚΕ είχε ζητήσει με ανακοίνωσή του πριν την έναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων να μην ενταχθούν ελληνικές ομάδες στο στοίχημα και να καταργηθεί το "πάμε στοίχημα".

Σήμερα αυτό γίνεται πιο επιτακτική ανάγκη.

Απέναντι στον κίνδυνο να μεταβληθούμε σε μια κοινωνία του τζόγου και της αρπαχτής, πρέπει να αντιδράσουμε.

Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να καταδικάσουν τα φαινόμενα αυτά και να ζητήσουν άμεσα μέτρα. Δεν μπορεί να προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν.

Σύσσωμος ο κόσμος του ερασιτεχνικού αθλητισμού που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να στηριχτεί το ερασιτεχνικό αθλητικό οικοδόμημα, που αγωνιά για την προοπτική της νεολαίας, πρέπει να κινητοποιηθεί και να ζητήσει την υπεράσπιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από το τζόγο και τη διαφθορά, την κατάργηση κάθε μορφής τζόγου.

Να απαιτήσει τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και όλων των ερασιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Καμιά ενίσχυση στις ΑΑΕ (Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες) και τον αθλητισμό εμπόρευμα. Οι ανώνυμες αθλητικές εταιρίες πρέπει να καταργηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ