Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στα πλοκάμια του τζόγου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αθλητική Επιτροπή της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με αφορμή την εισαγωγή προς στοιχηματισμό ποδοσφαιρικών παιχνιδιών του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος από εταιρία στο διαδίκτυο

Δεν αποκλείεται να δούμε στο στοίχημα Φοίνικας Πολίχνης - Λύκοι...

Eurokinissi

Δεν αποκλείεται να δούμε στο στοίχημα Φοίνικας Πολίχνης - Λύκοι...
«Η οργάνωση της κομπίνας είναι τέτοιου διαμετρήματος και η εξαγορά ανθρώπων τόσο εκτεταμένη που μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει σαν βόμβα μαζικής εξόντωσης υγιών συνειδήσεων, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την κοινωνία. Ολα αυτά είναι δείγματα σήψης του συστήματος και φανερώνει ότι η τάση για επέκταση σ' όλο το κοινωνικό σώμα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου που περνά ο καπιταλισμός».

Το απόσπασμα αυτό - από σχετική ανακοίνωση της Αθλητικής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ - περιγράφει την ουσία της αποτρόπαιης και προκλητικής κίνησης - από ξένη εταιρία με ιστοσελίδα και στα ελληνικά - να εντάξει προς στοιχηματισμό αγώνες (ποδοσφαίρου και μπάσκετ) ελληνικών ερασιτεχνικών ομάδων! Δηλαδή συνόλων στα οποία μετέχουν και παιδιά 16 και 17 χρονών!..

Εστιάζοντας στο κέρδος - το μοναδικό «θεό» τους - κάποιοι αδιαφορούν αν θα μετατρέψουν και αυτές τις κατηγορίες σε έναν βόρβορο αναξιοπιστίας, διαφθοράς, εύκολου κέρδους κλπ. και θα «δηλητηριάσουν» τις ψυχές, το χαρακτήρα και τη νοοτροπία των ασχολουμένων. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΘ, «η επιχείρηση αυτή θα δημιουργήσει και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο - οριζοντίως και καθέτως - "παράγκες" που θα λειτουργούν σαν πρακτορεία όχι ΠΡΟγνωστικών ΠΟδοσφαίρου, αλλά σαν μαφιόζικα στέκια στημένων αποτελεσμάτων και θα πρακτορεύουν τα συμφέροντα των "Νονών" που θα εκπροσωπούν. Τα αποτελέσματα θα είναι η μαζική επιχείρηση εξαγοράς ανθρώπων (Προέδρων, Παικτών, Προπονητών, Διαιτητών) για να ελεγχθεί το ζητούμενο προκαθορισμένο αποτέλεσμα και η σαπίλα θα διεισδύσει και στα τελευταία άκρα του κοινωνικού σώματος».

Ακόμα, η Αθλητική Επιτροπή της ΚΟΘ τονίζει τις ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ - που ψήφισαν το «Μάαστριχτ» - γιατί η πολιτική τους «δε φέρνει τίποτα άλλο παρά την ελευθερία του κεφαλαίου να ορμά βίαια σε όλους τους χώρους και με την ανηθικότητα που το χαρακτηρίζει στο όνομα του κέρδους να μην αφήνει τίποτα όρθιο, τίποτα υγιές». Και καταγγέλλει τη «σημερινή κυβέρνηση, η οποία, στην ίδια ρότα που είχε και η προηγούμενη, φέρνει τεράστιες ευθύνες γιατί οδηγεί με τον πιο επίσημο τρόπο το ποδόσφαιρο στον τζόγο, υποσχόμενη μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο (επίσημο τζόγο) θα ελέγξει και τον παράνομο. Ενώ γνωρίζουμε όλοι πως και στον επίσημο και στον παράνομο εμπλέκονται τα ίδια κορυφαία πρόσωπα που καταδυναστεύουν το ποδόσφαιρο και κατ' επέκταση και το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού και χαίρουν από την ίδια άκρας εκτίμησης και συνεργασίας. Οι τελευταίες εκλογές στην ΕΠΟ φανέρωσαν την άμεση εμπλοκή της για να εκλεγούν αυτά τα επιθυμητά πρόσωπα».

Και καλεί σε «παναθλητική συσπείρωση και διαρκή επαγρύπνηση τον κόσμο του αθλητισμού».

  • Με αφορμή την υπόθεση, η ΕΠΣ Μακεδονίας ανέβαλε τα πρωταθλήματα της. Από την πλευρά της η ΕΠΟ, για τα μάτια του κόσμου, με μια υποκριτική ανακοίνωση, καταγγέλλει την «προσπάθεια να υποταχθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη διαδικασία του πλουτισμού ιδιωτών και να εξελιχθεί σε πεδίο οικονομικής δραστηριότητας».Την ίδια στιγμή, που τα λέει αυτά, πρωτοστατεί στο να μπουν τα παιχνίδια ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής στο ελληνικό κουπόνι του στοιχήματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ