Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Χορο-θεατρικές «δυνάμεις»
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ
  • Ξεκινά, στις 17 του Δεκέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς και για δέκα μόνο παραστάσεις, η συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με τη θεατρική ομάδα «Ηθικόν ακμαιότατον» «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμί. Η μετάφραση είναι της Ειρήνης Τσολακέλλη, η επιμέλεια της μετάφρασης του Ανδρέα Στάικου, η σκηνοθεσία του Θανάση Σαράντου, τα σκηνικά του Γιώργου Γυπαράκη, τα κοστούμια του Γιώργου Γυπαράκη και Γιάννη Ραμσή, η μουσική του Studio 19, η επιμέλεια κίνησης του Φώτη Νικολάου και της Βάλιας Παπαχρήστου. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σωκράτης Αλαφούζος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Θάλεια Προκοπίου, Τάσος Νούσιας, Μιχάλης Γκίνος, Μάριος Ιωάννου, Βαγγέλης Ρίκος, Μανέλας Χαζαράκη και Ελενα Κορρέ.
  • Την πρώτη φετινή του παραγωγή παρουσιάζει από τις 21 του Δεκέμβρη, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ, με μια παράσταση που αντλεί το υλικό της από τον πασίγνωστο σαιξπηρικό μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, ο οποίος παραλλάσσεται πάνω σε μια ιδέα του Δ. Ν. Μαρωνίτη. Τη χορογραφία υπογράφει η Αναστασία Θεοφανίδου, τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Χρύσας Μάντακα και η μουσική επιμέλεια του Νίκου Βουδούρη. Οι χορογραφίες «βαδίζουν» πάνω σε μουσικά κομμάτια των Προκόφιεφ, Nevermore, Sparks, Be Witched, Prodigy. Χορεύουν: Κώστας Γεράρδος, Κατερίνα Κερβανίδου, Μαρλέν Βερσιούρεν, Γιάννης Μάρτος, Οδυσσέας Κεσίδης, Δημήτρης Ιορδανίδης, Σοφία Στέργου, Αφροδίτη Γεωργιάδου, Γιώτα Τσεκούρα, Βίκυ Χατζή, Παναγιώτης Παττός.
  • Μέχρι τις 18 του Δεκέμβρη, στο Μουσείο Ελληνικών Σιδηροδρόμων του ΟΣΕ (Σιώκου 4 και Λιοσίων 299) θα παίζεται η πολύμορφη παράσταση «Η Αλλη Πλευρά, Αν ήταν ταξίδι θα ήταν...», που συνδυάζει τη μουσική με λόγο, κίνηση, χορό, φιλμ, εικαστικές παρεμβάσεις, χρησιμοποιώντας το χώρο και τους θεατές ως αναπόσπαστα μέρη μιας φαντασιακής αναπαράστασης της καθημερινότητας. Η σκηνοθεσία και δραματουργική επιμέλεια είναι της Αγγελικής Δαρλάση, η μουσική του Χρήστου Αλεξόπουλου, οι φωτισμοί και διεύθυνση φωτογραφίας του Σάκη Μπιρμπίλη, η χορογραφία της Πατρίσια Απέργη, η εικαστική επιμέλεια της Αθηνάς Καισαρίτη, η ενδυματολογική επιμέλεια της Ζωής Ζαχαράκη και βοηθός σκηνοθέτη η Ειρήνη Λιβιτσάνου. Εμφανίζονται: Μαρία Αδαμοπούλου, Παναγιώτης Βολάνης, Αννα Ζεβελάκη, Βανιώ Παπαδέλη, Κυριακή Παπαφωτίου, Μάχη Πατσιαβούρα, Μανώλης Τσουρής. Χορεύει η Πατρίτσια Απέργη. Τραγουδούν: Χρήστος Αλεξόπουλος και η υψίφωνος Νάνση Παπακωνσταντίνου. Παίζουν οι μουσικοί: Μεταξένια Ζεβελάκη (φλάουτο), Γιώργος Πογιατζής (βιολί), Κωνσταντής Καμπάνης (τσέλο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ