Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Είναι επίσημο: η CDU/CSU και το SPD συνυπέγραψαν χτες τη συμφωνία για το σχηματισμό της «Μεγάλης Συμμαχίας» που θα αναδείξει ως καγκελάριο την Αγκελα Μέρκελ. Την επισημοποίηση της απόφασης ανακοίνωσαν εκ μέρους της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης ο Εντμουντ Στόιμπερ και ο Ματίας Πλάτσεκ για λογαριασμό των Σοσιαλδημοκρατών.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ανεπαρκή χαρακτήρισε χτες τη διεθνή βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς στο Πακιστάν ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Η Κομισιόν στο μεταξύ ανακοίνωνε χτες ότι «αποδεσμεύει» δέκα εκατ. ευρώ για το Πακιστάν στο πλαίσιο της «ανοικοδόμησης» μετά το σεισμό του Οκτώβρη με 80.000 ως 100.000 νεκρούς, και 3,3 εκατ. άστεγους.

ΛΑ ΠΑΣ.- Τουλάχιστον 1.200 παιδιά έως έξι ετών ζουν σε φυλακές όπου κρατούνται οι γονείς τους στην Βολιβία, μετέδωσε χτες το BBC. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται «μοναδική» στη Λατινική Αμερική.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας Πορτογάλος λοχίας ο Ζουάου Περέιρα, σκοτώθηκε χτες και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας που έπληξε το όχημά τους στην περιοχή Μπαγκράμι, ανατολικά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. Οι δυνάμεις της Πορτογαλίας είναι υπεύθυνες για τη φρούρηση της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ - αποστολή στην οποία θα τις διαδεχτούν από το Δεκέμβρη οι στρατιώτες που ανήκουν στην ελληνική αποστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ