Κυριακή 20 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μαλλιά κουβάρια» στη Λάρισα!

Οι «υπόγειες» αντιπαραθέσεις και οι δημόσιες «κόντρες» ανάμεσα στις συντονίστριες του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής ηγεσίας του Κινήματος να τις ελέγξει και να τις κατασιγάσει. Η τύχη(;) το 'φερε να τεθούν επικεφαλής των Συντονιστικών Επιτροπών του νομού και του Δήμου Λάρισας, γυναίκες, ενώ γυναίκα είναι και η συντονίστρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι τρεις συντονίστριες αρνούνται να συντονιστούν μεταξύ τους και δυσκολεύονται να συντονίσουν τις οργανώσεις του κόμματος, με αποτέλεσμα στον τοπικό Τύπο να υπάρχουν, καθημερινά σχεδόν, ρεπορτάζ που αναφέρονται σε «μαλλιοτραβήγματα».

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στη «γυναικεία παρορμητικότητα και ματαιοδοξία», αλλά πολλοί εντοπίζουν τη βασική αιτία στη δυσκολία του ΠΑΣΟΚ να οργανωθεί σε νέα βάση. Μια δυσκολία που «πηγάζει» από την αδυναμία της νέας ηγεσίας ν' αποκαταστήσει τις πολιτικές σχέσεις του κόμματος με τους ψηφοφόρους, οι οποίοι οργισμένοι από την κυβερνητική θητεία κι αγανακτισμένοι από τη σημερινή «αντιπολιτευτική τακτική» του, δεν είναι διατεθειμένοι να το ακολουθήσουν.

Κι αυτό φαίνεται «διά γυμνού οφθαλμού» στις δυσκολίες που έχουν τα τοπικά στελέχη να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά και τη νεολαία, καθώς και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ να βρει υποψήφιους που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια ανοδική και νικηφόρα πορεία του στις ερχόμενες τοπικές εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ