Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
Την ενίσχυσή τους ζήτησε το ΚΚΕ

Ως τρίτος παρατηρητής και όχι ως αρμόδιος υφυπουργός εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Π. Τατούλης, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 16 Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ).

Ο υφυπουργός αρκέστηκε σε γενικόλογες διαπιστώσεις, λέγοντας ότι όντως τα ΔΗΠΕΘΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα και βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Είπε ότι πρόσφατα έγινε στο ΥΠΠΟ σύσκεψη των αρμοδίων και συστήθηκε επιτροπή για τη μελέτη των σχετικών προτάσεων που κατατέθηκαν. Οσον αφορά στη χρηματοδότηση των ΔΗΠΕΘΕ (το 2005 τα κονδύλια ήταν μειωμένα σε σχέση με του 2004), ισχυρίστηκε ότι οι υποχρεώσεις του ΥΠΠΟ τηρούνται και υλοποιούνται.

Με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε για το 2006, θα φανεί η ειλικρίνεια της κυβέρνησης απέναντι στον Πολιτισμό, απάντησε στην παρέμβασή του ο Δ. Τσιόγκας, τονίζοντας ότι απαιτείται τουλάχιστον διπλασιασμός των κονδυλίων που δίνονται στα ΔΗΠΕΘΕ. Τα εν λόγω θέατρα, είπε, προσφέρουν αξιόλογο έργο στην επαρχία και δίνουν μια σοβαρή πολιτιστική ανάσα στην ύπαιθρο, αφού και νέα ταλέντα αναδεικνύουν και καλλιτεχνική παιδεία παρέχουν. Παρ' όλα αυτά, υπογράμμισε, «και η προηγούμενη, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχουν καθηλώσει τις χρηματοδοτήσεις των ΔΗΠΕΘΕ (στη Λάρισα δεν υπάρχει ούτε σκηνή) και χρηματοδοτούν τους ιδιώτες επιχειρηματίες και τα διάφορα Μέγαρα Μουσικής» και κατέληξε: «Ο Πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να το προσφέρει το κράτος και όχι οι ιδιώτες, που εν τέλει παρέχουν υποβαθμισμένα πολιτιστικά προϊόντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ