Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ
Ποιος είναι καλύτερος...

Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων αναζητούν ποιος ξεπουλά καλύτερα τη δημόσια περιουσία

Σε διαγωνισμό για το εάν η κυβέρνηση ή το ΠΑΣΟΚ είναι ο καλύτερος διαχειριστής στην εκποίηση της κτηματικής περιουσίας της εταιρίας «Τουριστικά Ακίνητα» εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση σχετικής Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Οπως είναι γνωστό, η εταιρία «Τουριστικά Ακίνητα» μεγαλούργησε στο ξεπούλημα δημόσιας γης επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει και σήμερα, παρά την υπόσχεση της ΝΔ ότι θα καταργήσει αυτήν την - «αμαρτωλή» όπως την αποκαλούσε - εταιρία.

Παρεμβαίνοντας στην Επερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής τόνισε ότι τα δύο κόμματα δε διαφωνούν επί της ουσίας, αλλά αντιπαρατίθενται για το ποιος είναι ο καλύτερος μεσίτης για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Και οι δύο, είπε, ακολουθείτε την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική και όπως βαδίζετε δεν αποκλείεται κάποια μέρα να βγει στο σφυρί ακόμα και η Ακρόπολη ως τουριστικό ακίνητο. Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι με τη συνεχιζόμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα παραχωρούνται στους ιδιώτες «αντί πινακίου φακής», ενώ σε αρκετές παραλίες απαγορεύεται, ουσιαστικά, η πρόσβαση των πολιτών.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι όσον αφορά τον τουρισμό πρέπει όλα τα ακίνητα να ανήκουν στο Δημόσιο, το οποίο θα πρέπει να τα διαχειρίζεται σε όφελος του ελληνικού λαού με αυξημένες τουριστικές υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ