Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Καταιγίδα» αυξήσεων από την... Πρωτοχρονιά

Το κύμα αυξήσεων σε αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, εισιτήρια ΟΣΕ, κόμιστρα φορτηγών και ταξί - που θα είναι γύρω και πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό επιφυλάσσει η κυβέρνηση. Την προαναγγελία για τις αυξήσεις στα κόμιστρα, που ίσως ανακοινωθούν την ερχόμενη βδομάδα, έκανε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μιχ. Λιάπης, μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Μιχ. Λιάπης είπε ότι ολοκλήρωσε τις επαφές με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών όλου του κλάδου και διευκρίνισε πως «εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί πακέτο των μέτρων της αυξήσεως των τιμολογίων για όλους». Ειδικά για τα κόμιστρα των φορτηγών, ο υπουργός υποστήριξε ότι η αύξηση «θα κινηθεί σε μονοψήφιο νούμερο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση στα κόμιστρα φορτηγών και βυτιοφόρων θα κυμανθεί στο 7 με 8%. Οι αυτοκινητιστές διεκδικούν αύξηση γύρω στο 20%. Η στάση τους για το θέμα αυτό, θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση όλων των Ομοσπονδιών του κλάδου.

Σημειώνεται ότι η «καταιγίδα» των αυξήσεων, που θα επιδεινώσει τη θέση των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων, αναμένεται να «έρθει» από τις αρχές του νέου έτους.

Για τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ η κυβέρνηση κάνει λόγο για αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ