Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κοινό αγωνιστικό ραντεβού

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την κινητοποίηση στις 9 Δεκέμβρη

Στο δρόμο του αγώνα θα βγουν για άλλη μια φορά μαζικά και μαχητικά, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές με κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη. Η συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στα Προπύλαια. Τα Πανελλαδικά Συντονιστικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και τα Συντονιστικά Αγώνα των Μαθητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώνουν τα βήματά τους και τον αγώνα τους για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ μπαίνουν από αυτή τη βδομάδα σε κύκλο γενικών συνελεύσεων για να πάρουν σχετικές αποφάσεις και να οργανώσουν τον αγώνα τους, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται και συλλογικές μορφές όπως οι επιτροπές ετών και οι επιτροπές αγώνα.

Αντίστοιχα προετοιμάζονται και οι μαθητές, συζητώντας στα μαθητικά συμβούλια. Στην Αθήνα, τα σχολεία, που, μέχρι στιγμής, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και με αποφάσεις τους θα διαδηλώσουν, στις 9 Δεκέμβρη, είναι: ΤΕΕ Ηλιούπολης, 2ο ΕΛ Αθήνας, 1ο ΕΛ Αγίας Παρασκευής, 4ο ΕΛ Αγίας Παρασκευής, 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, 2ο ΕΛ Ταύρου, 40ό ΕΛ Γκράβας, 21ο ΕΛ Γκράβας, 3ο ΕΛ Πετρούπολης, 3ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, 3ο Γυμνάσιο Αλίμου, ΤΕΕ Πετρούπολης, 61ο Γυμνάσιο Γκράβας, 54ο ΕΛ Αθήνας και δεκάδες πενταμελή.

Κοινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Με πρώτο βήμα συντονισμού το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 9 Δεκέμβρη υπογραμμίστηκε η ανάγκη κοινού αγώνα μαθητών, φοιτητών, γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων για το παλλαϊκό ζήτημα της Παιδείας σε σύσκεψη που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Νομού Θεσσαλονίκης, το Συντονιστικό ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Θεσσαλονίκης και η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το ζήτημα της Παιδείας είναι παλλαϊκό, ταξικό και βαθύτατα ιδεολογικό, όπως τονίστηκε, και γι' αυτό ο αγώνας ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική επίθεση πρέπει να είναι ενιαίος. Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους - όχι άλλα οικονομικά βάρη στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, για Ενιαίο 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τα Γυμνάσια 1ο και 7ο Θεσσαλονίκης, 3ο Καλαμαριάς, τα ΤΕ Ευόσμου 1ο, 2ο, 3ο και τα Ενιαία Λύκεια 23ο, 11ο, 8ο, 21ο και 6ο Θεσσαλονίκης, 2ο Τούμπας, 2ο Αμπελόκηπων, 1ο Ευόσμου, 2ο Ευόσμου, 1ο Ασβεστοχωρίου, 7ο Καλαμαριάς, 3ο Καλαμαριάς, Διαβατών, 3ο Πολίχνης, 3ο Νεάπολης, 1ο Συκεών, 1ο Σταυρούπολης, 2ο Σταυρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ