Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ
Η πολεοδόμηση έμεινε από ... χρηματοδότηση

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής έφερε στη Βουλή το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής που δεν μπορούν να πάρουν άδειες οικοδομής

Θύματα της έλλειψης των απαραίτητων πόρων που χρειάζονται για να γίνουν οι σχετικές μελέτες έχουν πέσει εκατοντάδες μικροοικοπεδούχοι στον οικισμό Αγίου Γεωργίου στη Νέα Αγχίαλο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χτίσουν.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, καταγγέλλοντας ότι μετά τις εκλογές υπάρχει στασιμότητα στην έκδοση οικοδομικών αδειών γιατί είναι σε εκκρεμότητα η δημοσίευση των σχετικών μελετών.

Απαντώντας ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες για τη χρηματοδότηση των μελετών από τους εθνικούς πόρους του προϋπολογισμού. Απέδωσε την καθυστέρηση που υπάρχει στο ότι δεν έχουν εκδοθεί τα ψηφιακά στοιχεία των απαραίτητων μελετών, χωρίς τα οποία είναι αδύνατον να προχωρήσουν οι πράξεις εφαρμογής.

Ο Ν. Γκατζής τόνισε στην παρέμβασή του ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές οι δικαιούχοι μπορούσαν να χτίζουν αλλά με την εφαρμογή σχετικής υπουργικής απόφασης όλες οι ενέργειες σταμάτησαν. Υπογράμμισε ότι λείπουν οι απαραίτητες μελέτες γύρω από τα ρέματα και οι συντεταγμένες και οι αρμόδιες υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής. Ζήτησε να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να σταματήσει η επ' αόριστον αναστολή των εργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ