Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις

Νέο κρούσμα βίας μετά τον αγώνα Ηλυσιακού - Αρη

Στο «και πέντε» έχει φτάσει η κατάσταση με την τυφλή βία, οι οπαδοί της οποίας δρουν ανεξέλεγκτοι. Σωματικές ακεραιότητες και ζωές τίθενται σε κίνδυνο, την ώρα που οι «υπεύθυνοι»... ξυπνούν από το λήθαργό τους, μόνο για να ξαναμοιράσουν την πίτα και την εξουσία. Προχτές στη μακριά λίστα προστέθηκε άλλο ένα «κεφάλαιο».

Μετά το τέλος του αγώνα Ηλυσιακός - Αρης, άγνωστοι επιτέθηκαν στους οπαδούς των Θεσσαλονικέων, πετώντας βόμβες μολότοφ (!) στα πούλμαν που θα τους μετέφεραν. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τρεις τραυματίες, ο ένας από τους οποίους πολύ σοβαρά. Πήρε φωτιά η μπλούζα του και έχει εκτεταμένα εγκαύματα, κυρίως στην πλάτη. Αρχικά διακομίστηκε στο ΚΑΤ, ενώ όταν καταστεί δυνατό (σύμφωνα με εκπρόσωπο του Αρη) θα μεταφερθεί - με αεροπλάνο και ύστερα με ασθενοφόρο - στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Νίκος Βογιατζής, υποστήριξε ότι όλη τη βδομάδα οι «κιτρινόμαυροι» δέχονταν απειλές, τις οποίες απέδωσε σε οπαδούς ομάδας του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Η - αμέσως μετά - παράθεση της πληροφορίας, «ότι στου Ζωγράφου υπάρχουν σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού» ουσιαστικά «φωτογράφισε» ποιους θεωρούν υπαίτιους.

Ακόμα η ΠΑΕ Αρης επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία. Την κατηγορεί πως αρνήθηκε σύσκεψη και για λάθος σχεδιασμό. «Οταν οι φίλοι του Αρη πήγαιναν στο γήπεδο ακολουθήθηκε δρομολόγιο μέσα από την πόλη, εκεί όπου δεν μπορούσε να γίνει το παραμικρό. Στην επιστροφή και ενώ τους είχαμε ενημερώσει για τις απειλές που δέχονταν οι οπαδοί μας, αλλά και για συνθήματα με σπρέι, επέλεξαν να πάνε τα λεωφορεία μέσα από την πανεπιστημιούπολη, εκεί όπου είχε στηθεί ενέδρα, από «περίεργους» που εκμεταλλεύτηκαν το άσυλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από όλα αυτά, τα αγωνιστικά περνούν σε (τουλάχιστον) δεύτερη μοίρα. Για την ιστορία Ολυμπιακός και ΑΕΚ κέρδισαν και διατηρούνται στις δύο πρώτες θέσεις, και πάλι όμως δεν απέδωσαν ποδόσφαιρο αξιώσεων. Απλά δεν το «πλήρωσαν», όπως ο Παναθηναϊκός, που δικαίως έχασε και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αποπνικτικό τοπίο... (2023-12-05 00:00:00.0)
Πρώτο μέρος με ντέρμπι στο Φάληρο (2023-09-27 00:00:00.0)
Το γνωστό ίδιο έργο (2021-11-30 00:00:00.0)
Μηνύει τον Δώνη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (2013-05-03 00:00:00.0)
Μηνύει τον Δώνη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (2013-05-03 00:00:00.0)
Συστηματικά επικίνδυνοι (2010-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ