Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Συστηματικά επικίνδυνοι

Πράξεις, συμπεριφορές, νοοτροπίες (σύμφυτες με το σύστημα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου και τα τεράστια αντικρουόμενα συμφέροντα που διακυβεύονται καθώς και απότοκες κοινωνικών αλλοτριώσεων) επισκίασαν και την 5η αγωνιστική. Διαιτητικές «ομορφιές», παραγοντο-επιχειρηματικές αντιθέσεις, έκτροπα.

Τα φιτίλια πυροδοτήθηκαν με το «καλησπέρα». Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός (με αφορμή τη διαιτησία στο «Καραϊσκάκης») μίλησε για «διαιτητικά λάθη που συμπτωματικά ευνοούν τον ΟΣΦΠ» και «50 για τον κ. Μαρινάκη, 50 για τον κ. Κόκκαλη και 50 για τον κ. Γκαγκάτση (150 - 0)».

Η επίσημη τοποθέτηση διά του (μεγαλομετόχου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και προέδρου της Σούπερ Λίγκας), Β. Μαρινάκη, ήταν «δεν ασχολούμαι με φαιδρότητες», αλλά οι περιβόητοι «κύκλοι» απάντησαν: «Δεν δικαιούται να μιλάει για την διαιτησία ο κ. Πατέρας. Είναι για γέλια τέτοιες ανακοινώσεις, από την ομάδα της πεντάρας στη Βαρκελώνη, που χρειάστηκε τη διαιτησία για να νικήσει τον Αρη».

Μέσω «κύκλων» ανταπάντησαν οι τριφυλλοφόροι: «Την ψυχραιμία του έχει χάσει αυτός που κάθε εβδομάδα κάνει τον τηλεκριτικό διαιτησίας, μοιράζοντας βαθμούς, απειλώντας διαιτητές και την ΚΕΔ και αποφασίζοντας μονόπλευρα εάν οι φάσεις διαμορφώνουν το αποτέλεσμα, δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα. Οσον αφορά στα πικρόχολα σχόλια για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού θα περιμέναμε από εκείνους που έμειναν εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο να είναι πιο ταπεινοί στις δηλώσεις τους. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν».

Ο Ν. Νιόπλιας (που μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη δήλωσε πρόθεση παραίτησης, την οποία ανακάλεσε λίγο αργότερα) δήλωσε ενοχλημένος με «αυτά που είπαν από τον Ολυμπιακό για την ομάδα της πεντάρας γιατί την εκπροσωπώ εγώ. Δεν πρέπει να τα λέμε αυτά. Κι εγώ θυμάμαι μία ομάδα με ριγέ ασπρόμαυρα που έβαλε επτά σε μία άλλη με ερυθρόλευκες. Και μία άλλη, η Ρόζενμποργκ, της έβαλε τέσσερα».

Αραγε τα παραπάνω αποτελούν εφαρμογή της δέσμευσης («τήρηση χαμηλών τόνων») από παράγοντες (και αθλητικά ΜΜΕ), μετά τη συνάντηση - πριν μερικές μέρες - με τον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου; Ο οποίος, να θυμίσουμε, είχε ισχυριστεί πως αν συνεχιστεί η κατάσταση ΘΑ εφαρμοστούν οι νόμοι...

Στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τη νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οπαδοί των γηπεδούχων προκάλεσαν επεισόδια και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Από αυτούς 17 (από 17 έως 33 ετών) συνελήφθησαν, χτες τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για 7 κατηγορίες και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο. Σ' έναν (18χρονο) επιβλήθηκε 2μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ η δίκη των υπολοίπων αναβλήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θ. Ζαγοράκης, ζήτησε την άμεση διαγραφή του διαιτητή Τσινιάρη, προσθέτοντας ότι «το κουκλοθέατρο των μόνιμα ευνοημένων και των εξαπτέρυγών τους πρέπει μια και καλή να τελειώσει». Ανασκεύασε τη δήλωσή του πως η ομάδα πάει για πρωτάθλημα γιατί «όση πίστη είχα μέσα μου γι' αυτό εξανεμίστηκε, καθώς αισθάνομαι ότι λογάριασα χωρίς τους ξενοδόχους». Οι παίχτες (θα τους επιβληθεί πρόστιμο) κλήθηκαν «να δικαιολογήσουν το όνομά τους. Στον ΠΑΟΚ θα παίξουν αυτοί που πραγματικά το θέλουν».

Από την πλευρά τους 12 σύνδεσμοι οπαδών, με ανακοίνωσή τους, επιτέθηκαν στη διοίκηση με βαρείς χαρακτηρισμούς, υπονοούμενα και «ενημέρωση» («θα μας βρείτε απέναντί σας»). Μεταξύ άλλων αναρωτιούνται για την άσχημη οικονομική εικόνα που προβάλλεται όταν «τα τελευταία 3 χρόνια η ομάδα σφύζει από έσοδα». Μιλάνε για «προπαγάνδα των δημοσιογραφίσκων πληρωμένων υπαλλήλων της διοίκησής σας» και ουσιαστικά κατηγορούν στελέχη της ΠΑΕ ως συνεργάτες της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ