Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Τεχνική Υπηρεσία

Θέμα: «Δρόμος για την παράκαμψη της πόλης. Τμήμα Γ΄»

Αρ. Πρωτ.: 4200

Η σύμβαση αυτή καλύπτεται από τη Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (ΣΔΣ); ΝΑΙ

ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ

Ι.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ

I.2) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οπως στο I.1

I.3) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Οπως στο I.1

I.4) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οπως στο I.1

I.5) ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ

Περιφερειακές/τοπικές αρχές

ΤΜΗΜΑ II: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

II.1) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

II.1.1) Είδος σύμβασης έργου (σε περίπτωση σύμβασης έργου)

Κατασκευή

Πραγματοποίηση με οποιαδήποτε μέσα έργου που ανταποκρίνεται σε επακριβώς αναφερόμενες από την αναθέτουσα αρχή ανάγκες

II.1.2) Είδος σύμβασης προμηθειών (σε περίπτωση σύμβασης προμηθειών)

Αγορά Ενοικίαση Χρηματοδοτική μίσθωση Μίσθωση - πώληση Συνδυασμός αυτών

II.1.3 ) Είδος σύμβασης υπηρεσιών (σε περίπτωση σύμβασης υπηρεσιών)

Κατηγορία υπηρεσίας -

II.1.4) Πρόκειται περί συμβάσεως - πλαίσιο; ΟΧΙ

II.1.5) Ονομασία της σύμβασης από την αναθέτουσα αρχή

«ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΜΗΜΑ Γ’»

II.1.6) Περιγραφή/αντικείμενο της σύμβασης (χρησιμοποιήστε πρόσθετο φύλλο εφόσον απαιτείται)

Με το παρόν έργο προβλέπεται η κατασκευή του δρόμου για την παράκαμψη της πόλης της Χίου τμήμα Γ από την Παναγιά την Βοήθεια (Δρόμος Χίου – Καρυών) έως τον Δρόμο Χίου – Βολισσού.(από Χ.Θ. 4+200,00 έως Χ.Θ. 7+214,51)

Η πλήρης περιγραφή του προς κατασκευή έργου γίνεται στο τεύχος της Τεχνικής Περιγραφής

II.1.7) Τόπος εκτέλεσης των εργασιών, τόπος παράδοσης των προμηθειών ή τόπος παροχής των υπηρεσιών

Δήμος Χίου, Νομός Χίου, Νήσος Χίος

Κωδικός NUTS GR 413

II.1.8) Ονοματολογία

II.1.8.1) Ταξινόμηση κατά CPV (Κοινό λεξιλόγιο για τις δημόσιες συμβάσεις)

Κύριο λεξιλόγιο

Κύριο αντικείμενο 45.23.31.22-6

Πρόσθετα αντικείμενα 45.23.31.25-1

II.1.8.2) Αλλη σχετική ονοματολογία (CPA/NACE/CPC):

NACE 45.23 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ, ΟΔΩΝ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

II.1.9) Διαχωρισμός σε τμήματα (για την παροχή διευκρινίσεων ως προς τα τμήματα, να χρησιμοποιηθεί το παράρτημα Β όσες φορές απαιτηθεί)

ΟΧΙ

II.1.10) Θα ληφθούν υπόψη εναλλακτικές προσφορές (κατά περίπτωση);

ΟΧΙ

II.2) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΄Η ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

II.2.1) Συνολική ποσότητα ή μέγεθος (συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων και των δικαιωμάτων προαίρεσης, εφόσον υπάρχουν)

Ο προϋπολογισμός Μελέτης / Υπηρεσίας του έργου ανέρχεται σε 2.964.601,77 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ποσού για Αναθεώρηση και αναλύεται κατά κατηγορία εργασιών όπως παρακάτω:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ 434.748,08 ευρώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ 750.724,32 ευρώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ 247.755,56 ευρώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ 279.167,32 ευρώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ E: ΣΗΜΑΝΣΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ 98.822,22 ευρώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ζ: ΕΡΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 358.938,54 ευρώ

Δαπάνη Εργασιών 2.170.156,04 ευρώ

Γενικά έξοδα και Οφελος εργολάβου (ΓΕ+ΟΕ) 18% 390.628,09 ευρώ

Απρόβλεπτα (ποσοστού 9% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου ΓΕ+ΟΕ) 230.470,57 ευρώ

Αθροισμα 2.791.254,70 ευρώ

Αναθεώρηση 173.347,07 ευρώ

Αθροισμα 2.964.601,77 ευρώ

Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (13%) 385.398,23 ευρώ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ 3.350.000,00 ευρώ

II.2.2) Δικαιώματα προαίρεσης (εφόσον εφαρμόζεται) Περιγραφή και ένδειξη του χρόνου κατά τον οποίο μπορούν να ασκηθούν (εφόσον είναι δυνατό)

Δεν εφαρμόζεται

II.3) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΄Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Είτε: Περίοδος σε μήνες 20, δηλαδή σε 600 ημερολογιακές ημέρες από την ανάθεση της σύμβασης

ΤΜΗΜΑ III: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

III.1) ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

III.1.1) Παροχή ασφάλειας και εγγυήσεις που απαιτούνται (κατά περίπτωση)

Η εγγύηση συμμετοχής στη δημοπρασία, ανέρχεται σε 55.825,09 Ευρώ, δηλ. το 2% επί του προϋπολογισμού (χωρίς την αναθεώρηση και το Φ.Π.Α) της μελέτης, θα απευθύνεται προς τον Δήμο Χίου, Τεχνική Υπηρεσία, Οινοπίωνος 1 – Χίος – Τ.Κ.82100, θα αφορά την εργολαβία «ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΜΗΜΑ Γ’». Η εγγύηση καλής εκτέλεσης ορίζεται κατ’ αρχήν σε 139.562,74 Ευρώ, δηλ. το 5% του προϋπολογισμού (χωρίς Φ.Π.Α. και χωρίς αναθεώρηση) της μελέτης και σε περίπτωση προσφερθείσας εκπτώσεως του Αναδόχου άνω του παρακάτω αναφερόμενου Ορίου, Πρόσθετες Εγγυήσεις ακριβώς κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του Ν. 3263/2004.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 23 υπ΄αριθμ.πρωτ. Δ17α/09/101/Φ.Ν 437/19-10-2004, το όριο ποσοστού έκπτωσης για τις κατηγορίες των εργασιών οδοποιίας ορίζεται σε 12% ανεξαρτήτου έδρας.

III.1.2) Κυριότεροι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής ή/και αναφορά στις εφαρμοζόμενες διατάξεις

Το έργο είναι ενταγμένο στο Γ΄ ΠΕΠ και συγχρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΕΤΠΑ (ποσοστό 75% από το ΕΤΠΑ και ποσοστό 25% από εθνικούς πόρους) και είναι εγγεγραμμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 088/3 και είναι υποέργο του «Δρόμος για την παράκαμψη της Πόλης της Χίου. Τμήμα Α και Γ.» και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6 τοις χιλίοις του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (ΦΕΚ 137 Α/24-8-93).

III.1.3) Νομική μορφή που πρέπει να έχει ο όμιλος εργοληπτών, προμηθευτών ή παρόχων υπηρεσιών στον οποίο θα ανατεθεί η σύμβαση (εφόσον εφαρμόζεται)

Σε περίπτωση Κοινοπραξίας, ιδιωτικό συμφωνητικό για τη σύστασή της και τα ποσοστά συμμετοχής των κοινοπρακτούντων μελών (εφόσον προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις ελάχιστα ποσοστά συμμετοχής σε κοινοπραξία) και δήλωση των νομίμων εκπροσώπων των κοινοπρακτούντων, ότι σε περίπτωση ανάληψης του έργου θα συστήσουν Κοινοπραξία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και θα ορίσουν κοινό εκπρόσωπο με συμβολαιογραφική πράξη, κατά το άρθρο 35 παρ. 4 του π.δ. 609/85.

III.2) ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

III.2.1) Πληροφορίες σχετικά με την προσωπική κατάσταση των εργοληπτών/ προμηθευτών/ παρόχων υπηρεσιών και αναγκαίες διατυπώσεις για την αξιολόγηση των ελαχίστων οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και τεχνικών ικανοτήτων τους

Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτά τα ακόλουθα σχήματα, όπως ειδικότερα αναφέρονται στη διακήρυξη όπου ορίζονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής:

Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 3η, 4η και 5η τάξη που έχουν την έδρα τους εντός του Νομού Χίου ή έχουν δηλώσει στο ΜΕΕΠ ως δεύτερο νομό το Νομό Χίου και 3η και 4η τάξη που έχουν την έδρα τους εκτός του Νομού Χίου για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ και εφόσον ανήκουν στην 1η, 2η και 3η τάξη που έχουν την έδρα τους εντός του Νομού Χίου ή έχουν δηλώσει στο ΜΕΕΠ ως δεύτερο νομό το Νομό Χίου και 1η και 2η τάξη που έχουν την έδρα τους εκτός του Νομού Χίου για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ.

β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.

γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 2 παρ. 7 του π.δ. 609/85 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία), υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου και υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 609/85. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων, με τις προϋποθέσεις της παρ. 42 του άρθρου 16 του ν. 1418/84, όπως ισχύει (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας), εφόσον συντρέχει περίπτωση.

Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει, είτε μεμονωμένα, είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για την συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Εργων.

III.2.1.1) Νομικό καθεστώς - απαιτούμενα αποδεικτικά

i) Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Μ.Ε.Ε.Π. θα προσκομίσουν «Ενημερότητα Πτυχίου» για χρήση σε δημοπρασίες, σύμφωνα με την Α.Π. Δ15/ΟΙΚ. 10128/25-6-2003/ΥΠΕΧΩΔΕ απόφαση. Η Ενημερότητα Πτυχίου επί ποινή αποκλεισμού, πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία λήξης της παραλαβής των προσφορών. Επιπλέον προσκομίζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα που ορίζονται στην παράγραφο 2 του Άρθρου 1 του Π.Δ. 82/1996.

ii) Οι αλλοδαπές εργοληπτικές επιχειρήσεις υποχρεούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Για την περίπτωση 1: Πιστοποιητικό εκδιδόμενο από δικαστική ή διοικητική αρχή της χώρας καταγωγής ή της χώρας προέλευσης, από το οποίο εμφαίνεται ότι πληρούνται οι απαιτήσεις αυτές.

β. Για την περίπτωση 2: Απόσπασμα ποινικού μητρώου ή ανάλογο έγγραφο Δικαστικής Αρχής της χώρας προέλευσης, που αφορά τους διαχειριστές σε περίπτωση ομόρρυθμων (Ο.Ε.), ετερόρρυθμων (Ε.Ε.) και εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο σε περίπτωση ανώνυμης εταιρείας (Α.Ε.), τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν τη διοίκησή του σε κάθε άλλη περίπτωση και τα αντίστοιχα κατά το δίκαιο της αλλοδαπής επιχείρησης πρόσωπα. Σε περίπτωση που το απόσπασμα ποινικού μητρώου δεν είναι λευκό, θα υποβάλλεται ένορκη βεβαίωση ενώπιον δικαστικής αρχής ή Συμβολαιογράφου, περί των αδικημάτων που αφορούν οι καταδίκες που είναι γραμμένες στο μητρώο. Αν κάποια από τις καταδίκες αφορά τα αδικήματα που προκαλούν αποκλεισμό των υποψηφίων, προσκομίζεται η καταδικαστική απόφαση προκειμένου να διαπιστωθεί αν το αδίκημα αφορά την άσκηση του επαγγέλματος του διαγωνιζόμενου. Η ένορκη βεβαίωση διατηρεί την ισχύ της για όσο χρόνο αντιστοιχεί στο περιεχόμενο του ποινικού μητρώου.

γ. Για την περίπτωση 3: Πιστοποιητικά εκδιδόμενα από την αρμόδια αρχή του κράτους εγκατάστασης, ή του ελληνικού κράτους, περί του ότι έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις της Εργ. Επιχειρ., όσον αφορά στην καταβολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, ή και την νομοθεσία του κράτους εγκατάστασης. Τα πιστοποιητικά αφορούν τόσο την ίδια την εργοληπτική επιχείρηση, όσο και τις Κοινοπραξίες στις οποίες τυχόν συμμετέχει, καθώς και κάθε σύμβαση έργου που εκτελεί (παρ. 9 άρθρο 4 του Ν. 1418/84) στην Ελλάδα.

δ. Για την περίπτωση 4: Εφόσον η Εργοληπτική Επιχείρηση φορολογείται στην Ελλάδα, αποδεικτικά ενημερότητας για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, που αφορούν τόσο την ίδια, όσο και τις Κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει (παρ.9 αρ.4 του 1418/84). Σε περίπτωση που η Εργοληπτική Επιχείρηση δεν φορολογείται στην Ελλάδα, σχετική βεβαίωση αρμόδιας ελληνικής αρχής ή υπεύθυνη δήλωση περί του γεγονότος αυτού και ταυτόχρονα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας αρμόδιας αρχής της χώρας εγκατάστασής της.

ε. Για την περίπτωση 5: Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της εργοληπτικής επιχείρησης της Ε.Ε. ότι δεν της επιβλήθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα ποινή η οποία της στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία (η ενημερότητα πτυχίου καλύπτει το δικαιολογητικό).

Αν σε κάποιο κράτος δεν εκδίδονται τα παραπάνω α έως δ έγγραφα ή πιστοποιητικά, μπορεί να αντικατασταθούν με ένορκη βεβαίωση (εκδοθείσα εντός των έξι μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας δημοπράτησης) ή όπου δεν προβλέπεται, από υπεύθυνη δήλωση. Αν διαπιστωθεί με οποιονδήποτε τρόπο ότι, στην εν λόγω χώρα εκδίδονται τα υπόψη πιστοποιητικά, η προσφορά του διαγωνιζόμενου είναι απαράδεκτη.

στ. Για τις εργολ. επιχειρήσεις προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών:

Κατάλογο εκτελεσμένων έργων κατά την τελευταία πενταετία, συνοδευόμενο από πιστοποιητικά καλής εκτέλεσής τους, από τα οποία στοιχεία αποδεικνύεται ότι, έχουν εκτελέσει παρόμοια ποιοτικά και ποσοτικά έργα με το δημοπρατούμενο. Τα πιστοποιητικά αυτά αναφέρουν την αξία, τον χρόνο και τον τόπο εκτέλεσης των έργων και διευκρινίζουν αν τα έργα εκτελέσθηκαν κατά τους κανόνες της τέχνης και αν περατώθηκαν κανονικά.

Αλλοδαπές εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες σε επίσημους καταλόγους αναγνωρισμένων εργοληπτών της χώρας τους, κατά την έννοια του άρθρου 29 του Π.Δ.334/2000, απαλλάσσονται της υποχρέωσης υποβολής των δικαιολογητικών εκείνων, που μνημονεύει το πιστοποιητικό εγγραφής τους.

Ολα τα ανωτέρω (α) έως και (στ) στοιχεία, προκειμένου να είναι παραδεκτή η προσφορά του διαγωνιζόμενου, θα πρέπει να βρίσκονται σε ισχύ κατά την ημερομηνία λήξης της παραλαβής των προσφορών. Αν στις ειδικές διατάξεις που διέπουν την έκδοσή τους, δεν προβλέπεται χρόνος ισχύος των δικαιολογητικών, θεωρούνται έγκυρα εφόσον φέρουν ημερομηνία έκδοσης εντός των έξι μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας λήξης της παραλαβής των προσφορών. Οι ένορκες βεβαιώσεις, που τυχόν προσκομίζονται για αναπλήρωση δικαιολογητικών, πρέπει επίσης να φέρουν ημερομηνία εντός των έξι μηνών που προηγούνται της δημοπράτησης.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε νόμιμα επικυρωμένα φωτοαντίγραφα (κατά τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 2690/99). Ειδικά το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας των ελληνικών αρχών (όταν προσκομίζεται ιδιαίτερα και δεν καλύπτεται από την ενημερότητα πτυχίου) υποβάλλεται σε πρωτότυπο ή φωτοαντίγραφο θεωρημένο από αρμόδιο υπάλληλο της αρχής που διεξάγει το διαγωνισμό. Το θεωρημένο φωτοαντίγραφο έχει τον ίδιο χρόνο ισχύος όπως και το πρωτότυπο (απόφ. Υπουργού Οικονομικών 1109793/6134-11/0016/ΠΟΛ.1223/24.11.1999, ΦΕΚ 2134 Β΄, όπως ισχύει).

Εφόσον διαπιστωθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ότι, ο διαγωνιζόμενος υπέβαλε ψευδή δήλωση κατά την παροχή σημαντικών πληροφοριών που ζητούνται στον εν λόγω διαγωνισμό, αποκλείεται.

III.2.1.2) Οικονομική και χρηματοπιστωτική ικανότητα – απαιτούμενα αποδεικτικά

Δεν εφαρμόζεται

III.2.1.3) Τεχνική ικανότητα – απαιτούμενα αποδεικτικά

Προκειμένου περί Εργοληπτικής Επιχείρησης προερχόμενης από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ή του Ε.Ο.Χ., ή από κράτος που έχει υπογράψει την Σ.Δ.Σ. του Π.Ο.Ε., όπου δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών πρέπει να προσκομισθεί κατάλογος εκτελεσμένων έργων κατά την τελευταία πενταετία, συνοδευόμενος από πιστοποιητικά καλής εκτέλεσής τους, από τα οποία στοιχεία αποδεικνύεται ότι, έχουν εκτελέσει παρόμοια ποιοτικά και ποσοτικά έργα με το δημοπρατούμενο. Τα πιστοποιητικά αυτά αναφέρουν την αξία, τον χρόνο και τον τόπο εκτέλεσης των έργων και διευκρινίζουν αν τα έργα εκτελέσθηκαν κατά τους κανόνες της τέχνης και αν περατώθηκαν κανονικά.

III.3) ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

III.3.1) Η εκτέλεση επιφυλάσσεται σε συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη;

ΟΧΙ ΝΑΙ

Εάν ναι, αναφέρατε τις σχετικές νομοθετικές, κανονιστικές ή διοικητικές διατάξεις ως ΙΙΙ.2.1 παρούσας

III.3.2) Τα νομικά πρόσωπα θα κληθούν να δηλώσουν τα ονόματα και τα επαγγελματικά προσόντα των στελεχών τους που θα είναι υπεύθυνα για την εκτέλεση της σύμβασης;

ΟΧΙ ΝΑΙ

ΤΜΗΜΑ IV: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

IV.1) Είδος Διαδικασίας

Ανοικτή

IV.1.1) Εχουν ήδη επιλεγεί οι υποψήφιοι; (κατά περίπτωση και μόνον για διαδικασίες με διαπραγμάτευση)

ΟΧΙ

IV.1.2) Αιτιολόγηση της επιλογής επείγουσας διαδικασίας (κατά περίπτωση)

IV.1.3) Προηγούμενες προκηρύξεις σχετικά με την ίδια σύμβαση (κατά περίπτωση)

IV.1.3.1) Προκήρυξη προκαταρκτικής ενημέρωσης

Αριθ. προκήρυξης στον πίνακα περιεχομένων της Επίσημης Εφημερίδας -

IV.1.3.2) Αλλες προηγούμενες δημοσιεύσεις

Αριθ. προκήρυξης στον πίνακα περιεχομένων της Επίσημης Εφημερίδας -

IV.1.4) Αριθμός των επιχειρήσεων που προβλέπεται να προσκληθούν να υποβάλουν προσφορά (εφόσον ισχύει) -

IV.2) Κριτήρια Ανάθεσης

A) Χαμηλότερη τιμή Χ (Ν. 3263/28-9-2004)

IV.3) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

IV.3.1) Αριθμός αναφοράς που χρησιμοποιεί για το φάκελο η αναθέτουσα αρχή *

IV.3.2) Συμβατικά τεύχη και συμπληρωματικά έγγραφα – τρόπος απόκτησης

Μπορούν να ζητηθούν έως 10/02/2006

Κόστος (κατά περίπτωση) 5 Νόμισμα ευρώ

Οροι και τρόπος πληρωμής:

Το έντυπο Οικονομικής Προσφοράς, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους και τα τεύχη δημοπράτησης που αναφέρονται στο άρθρο 5 (παρ. 2) με στοιχεία 2, 4, 5, 6, 7 και 8, διατίθενται από τα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, οδός Οινοπίωνος 1, Πληροφορίες Κάκαρης Λεωνίδας, τηλ.:22710 44380).

Εφόσον τα στοιχεία αυτά ζητηθούν έγκαιρα, η αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό υποχρεούται να τα παραδώσει στους διαγωνιζόμενους εντός έξι (6) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της αίτησης. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να παραδίδει τα στοιχεία αυτά από τα γραφεία της, μέχρι και έξι (6) ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας.

Για την παραλαβή των τευχών οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν την δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε 5 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, τηρουμένης της ανωτέρω προθεσμίας, να λάβουν γνώση των υπόλοιπων στοιχείων και υπαρχουσών μελετών, ερευνών κ.λ.π., στα γραφεία της αρχής που διεξάγει το διαγωνισμό κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.

Οι αλλοδαποί υποψήφιοι από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., ή από τα κράτη του Ε.Ο.Χ., ή από τα κράτη που έχουν κυρώσει τη σύμβαση του Π.Ο.Ε. για τις δημόσιες συμβάσεις μπορούν να παραλάβουν τα παραπάνω στοιχεία και ταχυδρομικά, εφόσον τα ζητήσουν έγκαιρα και εμβάσουν, κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία που διεξάγει το διαγωνισμό, πέραν της αναφερομένης στην παράγραφο 2.1 δαπάνης και τη δαπάνη της ταχυδρομικής αποστολής τους. Η υπηρεσία αποστέλλει τα ζητηθέντα στοιχεία μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς αλληλογραφίας και χωρίς να φέρει ευθύνη για την έγκαιρη άφιξη τους στον ενδιαφερόμενο.

IV.3.3) Προθεσμία για την παραλαβή των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής: (αναλόγως του εάν πρόκειται για διαδικασία ανοικτή, κλειστή ή με διαπραγμάτευση)

16/02/2006

Ωρα (εάν εφαρμόζεται) 10:00 π.μ.

IV.3.4) Αποστολή της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς σε επιλεγμένους υποψηφίους (σε κλειστές διαδικασίες και σε διαδικασίες με διαπραγμάτευση): -

IV.3.5) Γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προσφορά ή στην αίτηση συμμετοχής: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

IV.3.6) Ελάχιστη απαιτούμενη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς (σε ανοικτές διαδικασίες)

Μέχρι 12 μήνες (365 ημέρες) από την αναφερόμενη προθεσμία παραλαβής προσφορών

IV.3.7) Οροι για το άνοιγμα των προσφορών

IV.3.7.1) Πρόσωπα που επιτρέπεται να παρευρίσκονται κατά το άνοιγμα των προσφορών (κατά περίπτωση)

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι.

IV.3.7.2) Ημέρα, ώρα και τόπος

Ημερομηνία 16/02/2006 Ώρα 10:00 π.μ.

Τόπος ΧΙΟΣ, Κτίριο Δήμου Χίου, Τεχνική Υπηρεσία, Οινοπίωνος 1

ΤΜΗΜΑ VI: ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

VI.1) ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ;

ΟΧΙ

VI.2) ΕΦΟΣΟΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΕΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ

VI.3) ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ;*

ΝΑΙ

Εάν ναι, αναφέρατε το σχέδιο/πρόγραμμα, καθώς και κάθε άλλη χρήσιμη ένδειξη

Γ΄ ΚΠΣ (75% ΕΤΠΑ)

VI.4) ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (κατά περίπτωση)

Το σύστημα προσφοράς είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών και με έλεγχο ομαλότητας των επί μέρους ποσοστών έκπτωσης (παρ. 4β του άρθρου 4 του Ν.1418/84 και του άρθρου 7 του Π.Δ. 609/85)

Τα λοιπά πληροφοριακά στοιχεία αναφέρονται λεπτομερώς στη διακήρυξη και στα άλλα συμβατικά τεύχη.

VI.5) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 06/12/2005

Χίος, 06/12/2005

Ο Αντιδήμαρχος Χίου

Λυπαρής Αντώνιος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦ. A.M.-Θ. (2007-01-31 00:00:00.0)
ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. Α.Ε. (2003-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ