Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ενισχύθηκε η «Βιοτεχνική Ενότητα»

Αποψη από παλαιότερη κινητοποίηση της ΟΒΣΑ
Αποψη από παλαιότερη κινητοποίηση της ΟΒΣΑ
Με μια σημαντική αύξηση εδρών στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας επιβραβεύτηκε η μέχρι τώρα στάση της «Βιοτεχνικής Ενότητας» (ΔΗΚΕΒΕ) που είχε την πλειοψηφία και στην απερχόμενη διοίκηση. Στάση αγωνιστική, αποφασιστικής σύγκρουσης με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που δημιουργεί τα προβλήματα των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και τις τακτικές στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ που τα οξύνουν. Η ενίσχυση της «Βιοτεχνικής Ενότητας» («ΒΕ») έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς επιχειρήθηκε η αποδυνάμωση της Ομοσπονδίας με μετακινήσεις σωματείων ώστε να συρρικνωθεί η αντιπροσωπευτικότητά της και να αλλάξουν οι συσχετισμοί, κάτι που δεν απέδωσε τελικά καρπούς.

Στην ψηφοφορία που έγινε τη Δευτέρα, σε σύνολο 170 ψηφισάντων (214 το 2002) η «ΒΕ» έλαβε 116 ψήφους (112 το 2002) και 12 έδρες στο νέο ΔΣ, από 9 που είχε στις εκλογές του 2002. Εξέλεξε επίσης 8 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ. Η ΔΑΚΜΜΕ (ΝΔ) έλαβε 24 ψήφους, 2 έδρες και 3 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΒΕΕ. Η ΠΑΣΚΜΜΕ (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) 18 ψήφους, 1 έδρα και 1 αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΒΕΕ. Η ΠΑΚΒΙ (ΝΔ) 10 ψήφους.

Ηδη στη Γενική Συνέλευση είχαν επικυρωθεί ο απολογισμός δράσης της Ομοσπονδίας και οι άξονες πάλης για το επόμενο χρονικό διάστημα όπου κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η προσπάθεια συγκρότησης του αγωνιστικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ. Σημαντικά είναι όμως και τα αποτελέσματα της προσπάθειας συντονισμού της δράσης με τους εργαζόμενους που εκφράστηκε πρακτικά στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και πρόσφατα με τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Δεδομένης της απραξίας των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), ακόμη και της στήριξης από τις ηγεσίες της πλειοψηφίας μέτρων σε βάρος των ΕΒΕ, οι στόχοι της ΟΒΣΑ είναι ζωτικής σημασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ