Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Για το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση

Συγκεντρώσεις σήμερα σε 26 πόλεις. Στο πλευρό τους οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Σήμερα, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές βγαίνουν στους δρόμους σε όλη τη χώρα για τα δίκια τους, για το σχολείο, τις σχολές και το πανεπιστήμιο που θέλουν, για την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός. Σε πάνω από 25 πόλεις της χώρας, οι πλατείες και οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν νεανικές φωνές αντίστασης.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στα Προπύλαια. Τα Πανελλαδικά Συντονιστικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και τα Συντονιστικά Αγώνα των Μαθητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώνουν τα βήματά τους και τον αγώνα τους για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Τη συμπαράσταση και την ουσιαστική στήριξη του αγώνα τους και της κινητοποίησης έχουν εκφράσει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, το οποίο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς «να τους δώσουν οι ίδιοι το παράδειγμα και το μάθημα του αγώνα για μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη Παιδεία. Και τα δύο είναι υπόθεση κοινού αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και τελικά όλου του λαού». Επίσης η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας (Περιστέρι) αποφάσισε για σήμερα, τρίωρη στάση εργασίας τις ώρες του συλλαλητηρίου.

Αντίστοιχα, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, φοιτητές και σπουδαστές έχουν μπει σε αγωνιστική τροχιά και πάνω από σαράντα σύλλογοι έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των Πανελλαδικών Συντονιστικών συσπειρώνονται και οργανώνουν τη δράση τους μια σειρά επιτροπές αγώνα σε διάφορες σχολές.

Στον Πειραιά, οι μαθητές της πόλης θα διαδηλώσουν σήμερα μαζί με τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, οι σύλλογοι των οποίων στον Ασπρόπυργο και στην Υδρα έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Το αγωνιστικό ραντεβού στον Πειραιά είναι στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή.

Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση σήμερα στις 12.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, καλούν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Γονέων νομού Θεσσαλονίκης, η Ενωση Μεταπτυχιακών κι Υποψήφιων Διδακτόρων Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης κι ο Ε' Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ 4ου Γραφείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Α. Δελμούζος - Μ.Κουντουράς». Η Πανσπουδαστική ΚΣ και η Επιτροπή Αγώνα, που συγκροτήθηκε πρόσφατα από φοιτητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), καλούν τους φοιτητές του ΠΑΜΑΚ. Σε προσυγκέντρωση στις 12 μ.μ., στην πλατεία Χημείου καλεί το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων ΑΕΙ, ενώ το Συντονιστικό Σπουδαστικών Συλλόγων ΤΕΙ σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. έξω από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου. Στο Ναύπλιο, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου. Στην Κόρινθο, στις 11.30 το πρωί, στα Περιβολάκια. Στην Καλαμάτα, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία 23ης Μάρτη. Στο Βόλο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το 1ο ΕΛ. Στην Καρδίτσα, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 11 το μεσημέρι, στα φανάρια Νεάπολης. Στην Κοζάνη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία. Στη Φλώρινα, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 12 το μεσημέρι, προσυγκεντρώσεις με κατεύθυνση το Δημαρχείο. Στην Καβάλα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Καπνεργάτη. Στην Ξάνθη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία. Στην Κομοτηνή, στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία. Στις Σέρρες, στις 12 το μεσημέρι μπροστά στη Νομαρχία. Στην Εδεσσα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μικρών Καταρρακτών. Στην Κέρκυρα, στις 12 το μεσημέρι, στα Ενιαία Λύκεια. Στο Αγρίνιο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοκρατίας. Στα Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ακαδημία. Στην Αρτα, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Στη Λευκάδα, στις 11 π.μ., στον Αγιο Μηνά. Κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα, επίσης, σε: Μυτιλήνη, Κρήτη, κ.ά.

  • Τον αγώνα των μαθητών χαιρετίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ, και δηλώνει πως ήδη μελετάει «το πώς την επόμενη φορά, θα συμμετάσχουμε και οι συνταξιούχοι ενεργά, και όχι ηθικά μόνον», ενώ με ανακοινώσεις τους έχουν ταχτεί στο πλευρό των μαθητών εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως και Ενώσεις Γονέων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ