Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αρνούμαστε να γίνουμε τα «βαποράκια» σας

Απάντηση των μαθητών στο υπουργείο Παιδείας και τις ασφαλιστικές εταιρίες

«Δε συμμετέχουμε στο διαγωνισμό των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Δίνουμε απάντηση στην κινητοποίηση στις 9 Δεκέμβρη με όλα τα σχολεία της χώρας. Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε και να ζήσουμε». Είναι το μήνυμα που έστειλε το 2ο ΕΛ Κοζάνης, μετά από απόφαση του 15μελούς, καθώς οι μαθητές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ). Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ανοίξει το δρόμο στην ΕΑΕΕ να διεξάγει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας για το ...«αγαθό» της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Η κυβέρνηση ξεκινάει ...ζύμωση για το Ασφαλιστικό, ανοίγοντας τις πόρτες των σχολείων μας στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες! Η κυβέρνηση επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρίες να παρέμβουν απευθείας στη συνείδησή μας, για να θεωρήσουμε απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση, να ξεγράψουμε την υποχρέωση του κράτους και το δικαίωμά μας στην ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη και τη σύνταξη, να θεωρήσουμε δική μας "αποταμίευση" το θησαύρισμα των ασφαλιστικών εταιριών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του 2ου ΕΛ Κοζάνης.

Παράλληλα, το σχολείο αναφέρεται στη συμφωνία των ασφαλιστικών εταιριών με το υπουργείο Παιδείας να μεγαλώσουν κι άλλο τα κέρδη τους, «αφού τις εκθέσεις μας μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για τις διαφημιστικές τους ανάγκες χωρίς υποχρέωση σε μας, αλλά δε σταματά εδώ... Μας βάζουν να γράψουμε όλα μας τα στοιχεία στην εργασία μας, ώστε να φακελώσουν και την οικογένειά μας για να γίνει κι αυτή μέρος του πελατολογίου μιας ασφαλιστικής».

«Αραγε από πού αντλούν το δικαίωμα να μας μετατρέπουν σε "βαποράκια" των ασφαλιστικών μονοπωλίων; Με ποιο δικαίωμα μετατρέπουν το χώρο της εκπαίδευσης σε χωράφι των ασφαλιστικών; Ο διαγωνισμός αυτός δεν είναι μια απλή παρέμβαση στην εκπαίδευση για διαφημιστικούς λόγους. Προσπαθούν να διαμορφώσουν τη συνείδησή μας σύμφωνα με τα μέτρα τους», καταλήγει η ανακοίνωση του 2ου ΕΛ Κοζάνης και καλούν τους «εκπαιδευτικούς και τους γονείς μας να μην αφήσουν να περάσουν όλα αυτά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγεται ο δρόμος εμπλοκής τους στην Ασφάλιση (2011-01-26 00:00:00.0)
Να μην ξεχνιόμαστε (2007-09-29 00:00:00.0)
Ανοιχτό ασφαλιστικό - «φαρμακερές» αυξήσεις (2005-03-19 00:00:00.0)
Αυξήσεις στα ασφάλιστρα με... «επιχειρήματα»! (2001-11-28 00:00:00.0)
Απαιτούν και το «φιλέτο» της ασφάλισης (2001-03-23 00:00:00.0)
Τώρα μελετούν "αντικειμενικοποίηση" των ζημιών (1997-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ