Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ
Πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις

Με την ανάδειξη των ταξικών δυνάμεων στην πλειοψηφία της διοίκησης, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το 23ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα η Ενωτική Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση συγκέντρωσε 37 ψήφους (σε σύνολο 51 αντιπροσώπων) και κατέλαβε 10 έδρες από το Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης, εξέλεξε το μοναδικό αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ.

Τα αποτελέσματα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς το συνέδριο διεξήχθη σε μια περίοδο που εντείνεται η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ, με τη συνενοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο είναι κρίσιμη για την ισχυροποίηση συνολικά του ταξικού πόλου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την αντίσταση, αλλά και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την αντεπίθεση των εργαζομένων.

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από τον έντονο προβληματισμό των αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και 10 συνδικαλιστές που εκπροσώπησαν 4 σωματεία της Λήμνου. Επίσης, τις εργασίες παρακολούθησε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Στο συνέδριο αποκαλύφτηκε ακόμα μια φορά ότι πραγματικός αντίπαλος του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, ανεξάρτητα από το αν φορά μπλε ή πράσινο προσωπείο, είναι οι ταξικές δυνάμεις. Κι αυτό καθώς η ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 3 έδρες στο νέο ΔΣ, έχοντας τη στήριξη και των 2 αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ