Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Σε ρόλο... διαιτητή

Ο Γ. Ορφανός κρατά ισορροπίες στις διαμάχες διαχείρισης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Το ρόλο του διαιτητή, στις διαμάχες διαχείρισης και εξουσίας, ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα η αναδόμηση, ο εξωραϊσμός - εκσυγχρονισμός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δείχνει να έχει αναλάβει ο υφυπουργός αθλητισμού, Γ. Ορφανός. Χτες συναντήθηκε με την Επιτροπή (εκπρόσωποι δώδεκα ομάδων) που εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ για την «αναβάθμιση» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην προσπάθεια προσέγγισης και απεμπλοκής, ουσιαστικά, έδωσε άφεση αμαρτιών, επιχειρώντας να επιβάλει αφετηρία από λευκή σελίδα. Για την προβληματική κατάσταση (που όλοι διαπιστώνουν), παραδέχτηκε το προφανές: «Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: Τόσον καιρό δεν το βλέπανε; Μπορεί να το έβλεπαν και να μην έκαναν τίποτα». Εσπευσε όμως να υποστηρίξει: «Σήμερα αποφάσισαν να καταπολεμήσουν τις αιτίες»... Με τη λογική «και ας πάν' στην ευχή τα παλιά», ο Γ. Ορφανός επιχειρεί τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, για το νέο (ήδη προαποφασισμένο) μοντέλο.

«Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, καθώς και άλλες σκέψεις που έχουμε ήδη επεξεργαστεί θα αποτελέσουν το υλικό, το οποίο η Πολιτεία θα χρησιμοποιήσει. Τώρα μπαίνουμε σε μία άλλη πορεία. Πρέπει να περάσουμε στην επίθεση. Διεκδικούμε την ανάπτυξη μέσα από καινούριες, συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Ζητούμε, λοιπόν, την αρωγή όλων όσοι μετέχουν στο ποδόσφαιρο. Ο καθένας θα αναδείξει το δικό του ρόλο με τις δικές του προτάσεις, αλλά κυρίως με τις δράσεις του». Αλλωστε, οι διαφορές των δύο (ΕΠΑΕ, «Σούπερ Λίγκα») δεν είναι για την ουσία. Αμφότεροι έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και την αύξηση των κερδών για τους επιχειρηματίες του χώρου.

Χαρακτηριστικά, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και παρουσιαζόμενος ως δημιουργός του πλαισίου που προτείνει η ΕΠΑΕ, Γ. Γούμενος αναφέρθηκε στους άξονές του. Είναι η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά, εμπορικά, διαφημιστικά δικαιώματα, η γενικότερη αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μέγιστο κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ των μεγάλων και μικρών ομάδων. Ετσι, «το ποδόσφαιρο να είναι πιο υγιές και πιο ανταγωνιστικό». Ο,τι δηλαδή λέει και η άλλη πλευρά. Πού διαφοροποιούνται; Σε ορισμένα πρόσωπα, ποια πλευρά θα αναλάβει - συμμετέχει και με ποιους όρους, στην «επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ