Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Στη δίνη της αντεργατικής επίθεσης

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Απασχόλησης από το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας

Μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις τους δέχονται από την εργοδοσία οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της χώρας. Οι απολύσεις δεν έχουν σταματημό, ξενοδοχεία απειλούν με «λουκέτο». Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 103 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «MARE NOSTRUM» (Μάρε Νόστρουμ) είναι αντιμέτωποι με την εργασιακή ανασφάλεια γιατί η πολυεθνική «CLUB MEDITERRANE» (Κλαμπ Μεντιτερανέ) αποφάσισε να επενδύσει σε άλλη χώρα και να αφήσει την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ιδιοκτήτη του ή κάποιον άλλον, χωρίς να διασφαλίζεται κανένα από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι 28 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ATHENS CATE» (Αθενς Κέιτ) θα βρεθούν στο δρόμο γιατί έληξε η μίσθωση του κτιρίου που ανήκει στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) και η προηγούμενη εταιρία αποφάσισε να παραιτηθεί. Νέα εταιρία ήδη πλειοδότησε στο διαγωνισμό, η οποία θα κάνει επισκευές και θα εκμεταλλευτεί το κτίριο πάλι ως ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21» προκαλεί με τις άδικες, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις. Το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των άλλων εργαζομένων, απέλυσε 2 μέλη της Σωματειακής Επιτροπής, το ένα πριν την απεργία στις 14 του Δεκέμβρη και το άλλο μετά την απεργία.

Χτες το πρωί αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και εργαζόμενοι του κλάδου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, καταθέτοντας παράλληλα υπόμνημα, στο οποίο υπογραμμίζουν ότι η ευθύνη γι' αυτές τις εξελίξεις είναι πολιτική.

Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά στη χτεσινή συνάντηση ο υφυπουργός Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτος, ο οποίος αναλώθηκε σε ευχολόγια προς τους εργαζόμενους. Παράλληλα, επανέλαβε για ακόμα μια φορά - εκφράζοντας τη θέση του κεφαλαίου, το οποίο και υπηρετεί - ότι ελεύθερη οικονομία υπάρχει, απολύσεις γίνονται και θα γίνονται και όταν μια επιχείρηση κλείνει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι πέρα από το να παραπέμψει στο Ταμείο Ανεργίας τους εργαζόμενους. Κατά τ' άλλα, θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των δύο ξενοδοχείων («Μάρε Νόστρουμ», «Αθενς Κέιτ») σε συνάντηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ