Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Σοβαρές αρρυθμίες στο νοσοκομείο

Λειτουργεί μόνο με δύο καρδιολόγους

Τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ανέδειξε ένα ακόμη περιστατικό με ασθενή που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του μέσα στο Νοσοκομείο, όταν έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου και έγινε αντιληπτό από τους γιατρούς την επόμενη μέρα αφού στο νοσοκομείο εκείνο το βράδυ δεν υπήρχε καρδιολόγος.

Ο ασθενής νοσηλεύτηκε τρεις μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας και το Σάββατο μπήκε στην Καρδιολογική Κλινική. Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου υπάρχουν μόνο δύο καρδιολόγοι που πρέπει να καλύπτουν όλα τα περιστατικά με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των ασθενών, αφού οι δύο γιατροί δεν προλαβαίνουν και χρονικά και βιολογικά (λόγω κόπωσης) να καλύψουν τα περιστατικά για όλο το νομό Ρεθύμνου.

Γι' αυτό το λόγο, οι δυο καρδιολόγοι από τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσαν, σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Κρήτης Γ. Καλαντζάκη, ότι διαισθανόμενοι πως με την υπερβολική κόπωσή τους θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, θα πραγματοποιούν μόνο τις εφημερίες που τους αναλογούν.

Με αφορμή το περιστατικό με τον ασθενή και το γεγονός ότι μόνο δυο καρδιολόγοι εργάζονται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο πρόεδρος της ΔΥΠΕ Κρήτης, δήλωσε: «Στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα της όλης υπόθεσης, δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα να πάρω έναν άνθρωπο που μένει στο Ηράκλειο ή τα Χανιά και να τον υποχρεώσω για μεγάλο χρονικό διάστημα να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια άλλη πόλη, μακριά από την οικογένειά του». Και πρόσθεσε: «Αλλά, παρ' όλα αυτά, ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα και υπάρχει πιθανότητα να το προσπαθήσουμε».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Καλαντζάκης θέλει να πει ότι για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων σε γιατρούς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου θα μετακινήσει γιατρούς από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, τη στιγμή που υπάρχουν ελλείψεις και σε αυτά.

Κινητοποιήσεις στη Λιβαδειά

Με 24ωρη απεργία χτες - και τετράωρη στάση εργασίας προχτές - οι γιατροί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς απαίτησαν την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού καθώς και αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες. Οπως τονίζουν οι γιατροί, η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει το νοσοκομείο σε υποβάθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ