Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Νέες εκχωρήσεις σε ιδιώτες

Την ανάθεση των εργασιών επισκευής των δύο πύργων ψύξης στην ταράτσα των μαγειρείων σε εξωτερικό συνεργείο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, επισημαίνοντας ότι με την πολιτική της αναθέσεως όλο και περισσότερων λειτουργιών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες, έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Η ανάθεση, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έγινε κατόπιν συλλογής προσφορών, και αφού ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο διευθυντής βεβαίωσαν ότι οι εργασίες δεν μπορούν να γίνουν από τους τεχνικούς του νοσοκομείου. Οι ψυκτικοί του νοσοκομείου, όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους διότι όλα αυτά τα χρόνια οι εργασίες γίνονται με επιτυχία από τους ίδιους τρεις φορές το χρόνο».

Το εξωτερικό συνεργείο που πήρε τη δουλιά, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, θα πάρει 7.500 ευρώ συν ΦΠΑ, ποσό που οι ίδιοι κρίνουν υπερβολικό, ενώ δεν έχει οριστεί από το νοσοκομείο επιτροπή ελέγχου και παρακολούθησης των εργασιών. Οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει και να διασφαλίσει το δημόσιο χρήμα από τη διασπάθισή του, υπενθυμίζοντας ότι λίγο καιρό πριν, επισκευή ατμολέβητα που είχε πιθανή δαπάνη στην εντολή 4.500 ευρώ, κόστισε τελικά στο νοσοκομείο 17.500 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ