Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Μετάλλια και ... αίμα

Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτυχία

Eurokinissi

Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτυχία
Από όλα είχε η χρονιά που πέρασε για την ελληνική υδατοσφαίριση. Διεθνείς διακρίσεις, μετάλλια και πολύ ξύλο. Η βία έκανε για άλλη μια φορά την εμφάνισή της και στις πισίνες με τους περσινούς τελικούς του πρωταθλήματος να βάφονται με αίμα, αφού χρειάστηκε να ...παίξουν δυο μέρες ξύλο Ολυμπιακός και Εθνικός στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, προκειμένου τελικά να αναδειχτούν πρωταθλητές οι «ερυθρόλευκοι». Η βία κυριάρχησε εντός και εκτός πισίνας. Αποτέλεσμα ήταν οι 5 αποβολές παικτών του Ολυμπιακού (Σχίζας, Ψύχος, Σερτβίτις και Χατζηθεοδώρου, Πλατανίτης) στο τέταρτο τελικό και η μια παίκτη του Εθνικού (Μάζης.). Τα ήδη τεταμένα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο στον τελευταίο τελικό όπου υπήρξε βίαιη είσοδος οπαδών του Ολυμπιακού χωρίς εισιτήριο (το πλεονέκτημα έδρας είχε ο Εθνικός) και συνεπλάκησαν με ομολόγους τους του Εθνικού. Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, ώστε να δοθεί η άδεια, προκειμένου να αρχίσει ο αγώνας.

Στο δεύτερο σκαλί

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε ομαδικό άθλημα σε παγκόσμια διοργάνωση πρόσφερε η Εθνική Ανδρών του πόλο που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθηκε το καλοκαίρι στον Καναδά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στο μικρό τελικό της Κροατίας με 11 -10, μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, αφού ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 9 - 9. Ο Γιώργος Αφρουδάκης ήταν αυτός που χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στην Εθνική, αφού 11'' πριν τη λήξη του δεύτερου τρίλεπτου της παράτασης με ένα θαυμάσιο γυριστό σουτ νίκησε τον Κροάτη πορτιέρο. Το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης κατέκτησε η Σερβία/ Μαυροβούνιο που νίκησε στον τελικό την Ουγγαρία με 8-7. Πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις της εθνικής ανδρών και στην τελική φάση του παγκόσμιου Λιγκ όπου συμμετείχε στο Βελιγράδι. Η Ελλάδα κατέλαβε την 5η θέση αφού επιβλήθηκε 14 - 9 της Ρωσίας, στον αγώνα κατάταξης.

«Χρυσές»... γυναίκες

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο λιγκ από την εθνική γυναικών ήταν η σπουδαιότερη επιτυχία στο χώρο της γυναικείας υδατοσφαίρισης. Στην τελική φάση της διοργάνωσης που έγινε στο Κιρσί της Ρωσίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στον τελικό, επικράτησαν της οικοδέσποινας με 13 - 10. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα η εθνική γυναικών πήρε την 5η θέση.

  • Σε επίπεδο συλλόγων, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που ξεχώρισε, αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού Κυπέλλου ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ. Στις γυναίκες, η Βουλιαγμένη αναδείχτηκε τρίτη στην αντίστοιχη διοργάνωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ