Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Αποφάσεις λίγα 24ωρα πριν τη... λήξη

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη λήξη της θητείας των μελών του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει προγραμματίσει στη σημερινή του συνεδρίαση να εξετάσει το μείζον θέμα του αποκλεισμού των λεγομένων μικρών κομμάτων και συγκεκριμένα του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ, από τους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να πάρει αποφάσεις για εκπομπές που αφορούν στον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Συγχρόνως σήμερα το ΕΣΡ ενδέχεται να πάρει απόφαση και για την εταιρία «ALPHA», η οποία έχει υποβάλει αίτηση για άδεια ψηφιακής συνδρομητικής τηλεόρασης. Το ΕΣΡ σε προηγούμενη συνεδρίασή του δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την άδεια, κρίνοντας ότι χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας και με το «πόθεν έσχες».

Το ΕΣΡ σήμερα θα εξετάσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ για παραβίαση από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της αρχής της αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης των ειδήσεων, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Από το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ έχουν γίνει καταγγελίες για αποκλεισμό κατά τη μετεκλογική περίοδο.

Αποφάσεις για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων αναμένεται να πάρει σήμερα το ΕΣΡ και για το θέμα που αφορά στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο και στις εκπομπές του Νίκου Κακαουνάκη και του Θέμου Αναστασιάδη. Ηδη έχουν δώσει εξηγήσεις εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, για όσα υπαινίχθηκε κατά του Αρη Σπηλιωτόπουλου ο Νίκος Κακαουνάκης σε δύο κεντρικά ειδήσεων του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και εκπρόσωποι του ραδιοφωνικού σταθμού «Φλας» για τις εκπομπές «Τρίπλες» του Θέμου Αναστασιάδη και «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» του Νίκου Κακαουνάκη. Για το ίδιο θέμα, του Αρη Σπηλιωτόπουλου, το ΕΣΡ θα εξετάσει και τις απρεπείς σκηνές που μεταδόθηκαν από τη σειρά του ΑΝΤΕΝΝΑ «Εγκλήματα», καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το MEGA παρουσίασε το απαράδεκτο δημοσίευμα της «Χουριέτ» στο δελτίο ειδήσεων που μεταδόθηκε την 1η Ιουνίου.

Και οι «γκρίζες» διαφημίσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΕΣΡ. Θα εξετάσει το ενδεχόμενο έναρξης κυρωτικής διαδικασίας για συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις που μεταδόθηκαν από εκπομπές του MEGA και του ΑΝΤΕΝΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ