Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Στο στόχαστρο οι σωματειακές Επιτροπές

Από την παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο «Κάνιγγος» το πρωί της περασμένης Παρασκευής
Από την παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο «Κάνιγγος» το πρωί της περασμένης Παρασκευής
Ενδεικτικό της έντασης της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, είναι οι απολύσεις που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στα ξενοδοχεία «Κάνιγγος» και «Λυκαβηττός», γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στον κλάδο, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων.

Την περασμένη Παρασκευή το Σωματείο πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Κάνιγγος», όπου έχουν γίνει απολύσεις, μεταξύ αυτών και δύο μελών της Σωματειακής Επιτροπής. Το Σωματείο χαρακτήρισε τις απολύσεις τρομοκρατικές και απαίτησε την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Τελικά ορίστηκε νέα συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου εντός της εβδομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό στο ίδιο ξενοδοχείο είχε απολυθεί και άλλη εργαζόμενη - μέλος και αυτή της Σωματειακής Επιτροπής - όμως ύστερα από τη συνεχή και δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων η εργοδοσία πήρε πίσω την απόλυση.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον ίδιο λόγο πραγματοποίησε το Σωματείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και στο ξενοδοχείο «Λυκαβηττός», όπου η εργοδοσία επιχείρησε να απολύσει μια εργαζόμενη. Υστερα από τις πιέσεις του Σωματείου η εργοδοσία δεσμεύτηκε να ανακαλέσει την απόλυση. Ωστόσο χτες δεν επετράπη στην εργαζόμενη να πιάσει δουλιά, κάτι που προκάλεσε νέα παρέμβαση του Σωματείου στην εργοδοσία, αλλά και στον υπουργό Απασχόλησης, Π. Παναγιωτόπουλο. Το Σωματείο τόνισε στον υπουργό τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την ένταση της εργοδοτικής ασυδοσίας και απαίτησε να ληφθούν μέτρα για τη ματαίωση της απόλυσης. Ομως, ο υπουργός «ένιψε τας χείρας του» λέγοντας ότι δεν μπορεί να επέμβει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ