Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εντατικά για το συλλαλητήριο

Στις 22 Ιούνη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης

Σε έντονη κινητικότητα βρίσκονται συνδικαλιστές και σωματεία στη Θεσσαλονίκη, που με περιοδείες σε χώρους δουλιάς σε καθημερινή βάση προετοιμάζουν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, που θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιούνη.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ενημερώνουν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που, μετά τις πρόσφατες εκλογές, προχωρεί σταθερά στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ, για το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης. Σε όλες τις επαφές και συζητήσεις με τους εργαζόμενους, τους καλούν να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών κατακτήσεων.

Κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Θόδωρο Κυριακίδη, περιόδευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μίλησε σε συγκέντρωση των χειριστών φορτωτών και τεχνικών του ΟΛΘ. Προηγουμένως, σε μια πρώτη περιοδεία, συμμετείχε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, Ιορδάνης Ναζεντιάδης, που μίλησε σε λιμενεργάτες στο χώρο της καντίνας. Η συζήτηση είχε σχέση με την υλοποίηση του νέου κανονισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν σοβαρούς προβληματισμούς για τις αρνητικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με επικεφαλής τον Ακη Οργαντζή, περιόδευσαν σε ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης και κλιμάκιο από στελέχη των συνταξιούχων του ΙΚΑ περιόδευσε σε ΚΑΠΗ της πόλης και σε συνοικίες, καλώντας τους συνταξιούχους να δώσουν και πάλι το μαχητικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο στις 22 Ιούνη.

Το κεντρικό μήνυμα σ' όλους αυτούς τους χώρους είναι: Ο δημόσιος, κοινωνικός και υποχρεωτικός χαρακτήρας της ασφάλισης στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης και είναι χρέος δικό μας σήμερα η υπεράσπιση και διεύρυνσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ