Παρασκευή 6 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία
  • Οι Δημήτρης Αναστασίου, Ολυμπία Πολυμένη και Ορέστης Συμβουλίδης, συμμετέχουν στην έκθεση που φιλοξενείται (έως 14/1) στον τεχνοχώρο «Το μήλο» (Αμύντα 11, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι).
  • «Οι Θεσσαλικοί σιδηρόδρομοι (1881 - 1955)» είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης, που εγκαινιάζεται στις 17/1 (8.30 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας (Βασ. Ολγας 108). Οι σιδηρόδρομοι της Θεσσαλίας ήταν το πρώτο μεγάλο σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας. Στην έκθεση ξετυλίγεται η ιστορία των θεσσαλικών σιδηροδρόμων με αναφορά στις πρώτες κατασκευαστικές προσπάθειες, στις συμβάσεις που υπογράφηκαν και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τροχαϊκό υλικό και τεχνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ιστορία του τόπου την εποχή εκείνη. Θα διαρκέσει έως τις 15/2.
  • Εγκαινιάζεται στις 12/1 στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11), ομαδική έκθεση με γενικό τίτλο «Γλυπτική todey». Παρουσιάζουν έργα τους οι: Α. Βασιλοπούλου, Γ. Ζογγολόπουλος, Μ. Κασσωτάκη, Χρ. Παπαγεωργίου, Κ. Τσάρα, Γ. Χουλιαράς κ.ά. Θα διαρκέσει έως τις 11/2.
  • Αφιέρωμα στην πόλη την Αθηνών αποτελεί η έκθεση «Η Αθήνα τον 20ό αιώνα - Οι μεγάλες αλλαγές», που φιλοξενείται έως 25/1 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθήνας. Υλικό της έκθεσης είναι ιστορικές φωτογραφίες, έγγραφα, δημοσιεύσεις, αντικείμενα, κινηματογραφικά και ραδιοτηλεοπτικά ντοκουμέντα. Οι επισκέπτες περιηγούνται σε πέντε ιστορικές ενότητες, οι οποίες ξεκινούν από το 1901 και φτάνουν μέχρι το 2000.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ