Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΝΟ»
Εντείνονται οι διαδικασίες ξεπουλήματος

Σε δύο μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί, λέει ο υποδιοικητής της ΑΤΕ. Σήμερα η δίωρη στάση εργαζομένων στην επιχείρηση

Μέσα στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν οι εκκαθαριστές, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία» της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ και η εξαγορά της επιχείρησης από νέα ανώνυμη εταιρία, που θα συσταθεί γι' αυτό το σκοπό. Αυτό ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υποδιοικητής της ΑΤΕ Θ. Παπαγεωργίου, ανακοινώνοντας ουσιαστικά την ταχύτατη έναρξη των διαδικασιών ξεπουλήματος της επιχείρησης, παρά τα μεγάλα λόγια περί δημιουργίας ενός νέου πόλου στον κλάδο των γαλακτο-τυροκομικών προϊόντων με τη συμμετοχή όλων των συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υποδιοικητής της ΑΤΕ, εντός των επόμενων δύο μηνών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της ΑΓΝΟ στη νέα ανώνυμη εταιρία, που θα δημιουργηθεί. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί βέβαια η κεφαλαιακή βάση της, όμως στο σχήμα αυτό, η ΑΤΕ θα προτείνει τη συμμετοχή των σημερινών μετόχων σε ποσοστό 12%. Παράλληλα, η ΑΤΕ επεξεργάζεται την ιδέα σύστασης εταιρίας holding, στην οποία θα συμμετέχουν η ΑΓΝΟ, η ΔΩΔΩΝΗ, η γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ και ενδεχομένως και άλλες επιχειρήσεις από τον κλάδο των τροφίμων, με σκοπό τη δημιουργία ενός ομίλου «εξίσου σοβαρού και ανταγωνιστικού με τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου», όπως είπε ο Θ. Παπαγεωργίου.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στο ξεπούλημα της επιχείρησης, έχουν αναγγείλει για σήμερα Τρίτη, δίωρη στάση εργασίας, στο πλαίσιο της οποία θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, για να καθορίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα, ώστε να απαιτήσουν να σταματήσει η διαδικασία εκκαθάρισης και να απαιτήσουν τη μετατροπή της επιχείρησης σε μετοχικού ενδιαφέροντος, χωρίς όμως να χάσει τα συνεταιριστικά της χαρακτηριστικά..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ