Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφορμή... η καρέκλα

Να κάθεται κανείς ή να μην κάθεται; Ιδού η απορία. Η ξεκαρδιστική παράσταση «Sit» των Ισπανών «Tricicle» που απέσπασε διθυράμβους διεθνώς, σήμερα και αύριο, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου (9 μ.μ.). Θα παρουσιάσουν μια πανέξυπνη κωμωδία που βασίζεται στον καθημερινό απλό άνθρωπο. Στην παράσταση οι «Trιcicle», χρησιμοποιούν με απίστευτη επιτυχία τις φυσικές, πιστευτές, καθημερινές χειρονομίες ως γλώσσα επικοινωνίας.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου που διοργανώνει το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου του Δήμου Βόλου, με καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Η παράσταση «Sit» ξεκινά με την ανακάλυψη της καρέκλας (μοντέλο κορμός) από τους Chairwoods, πλάσματα της φαντασίας. Ετσι ξεκινά ένα τρελό ταξίδι. Ξεκαρδιστικές και παράλογες καταστάσεις ξετυλίγονται γύρω από μία καρέκλα, που κάνει τις εμφανίσεις της με πολλά μοντέλα της: μέσα σε ένα αγροτόσπιτο, στο σπίτι ενός πάστορα, πτυσσόμενη για τις ανάγκες ενός σόου, ακόμα και σε εκδοχή ηλεκτρικής καρέκλας για εκτέλεση.

Τα τελευταία χρόνια το όνομα του θιάσου θεωρείται συνώνυμο της ποιότητας, λόγω της σχολαστικής λεπτομέρειας στα φώτα, στον ήχο, στα κοστούμια και τα σκηνικά, σε όλες τις παραστάσεις, κάτι που εγγυάται την ποιότητα των παραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ