Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΕΤΙΤ»
«Κατέσχεσαν» το δικαίωμα στη δουλιά

Μονόδρομος η επιλογή των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» να μη σκύψουν το κεφάλι και ν' ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα, που με πείσμα συνεχίζουν εδώ και τέσσερις μήνες

Εργάτριες της «Σεξ Φορμ» συζητάνε πάνω από τις μηχανές, μέσα στο κατειλημμένο εργοστάσιο
Εργάτριες της «Σεξ Φορμ» συζητάνε πάνω από τις μηχανές, μέσα στο κατειλημμένο εργοστάσιο
Το δίκιο του αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» επιβεβαιώνουν μέρα με τη μέρα οι εξελίξεις στις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου και η στάση της εργοδοσίας, η οποία το τελευταίο διάστημα, είναι εντελώς εξαφανισμένη. Την ώρα που οι εργοδότες Παπαδόπουλος και Βεργέτης δεν τολμούν να εμφανιστούν μπροστά στις εργάτριες, χτες το πρωί, στην «Πετίτ» - θυγατρική της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» - ξεκίνησε η διαδικασία κατάσχεσης με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν να περιφρουρήσουν την εφαρμογή της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε χρηματιστηριακή εταιρία σε βάρος των ιδιοκτητών. Σαν αποτέλεσμα, οι 30 εργαζόμενοι της εταιρίας μένουν οριστικά στο δρόμο.

Η προχτεσινή εμφάνιση του δικαστικού επιμελητή στην «Πετίτ» αιφνιδίασε τους εργαζόμενους, οι οποίοι έμειναν κλεισμένοι στο κτίριο μέχρι χτες το πρωί, προσπαθώντας να αποτρέψουν την κατάσχεση. Μάλιστα, η προχτεσινή παρέμβαση του κλαδικού συνδικάτου και εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» εμπόδισε προσωρινά τη διαδικασία της κατάσχεσης. Ωστόσο χτες το πρωί, ο δικαστικός επιμελητής, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων αλλά και «προειδοποιώντας» τους συνδικαλιστές να «μην τους προκαλείτε (σ.σ. τους αστυνομικούς) γιατί θα κάνουν συλλήψεις» κατάφερε να μπει για να ξεκινήσει την καταγραφή των υλικών και εμπορευμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν οι εργαζόμενοι της «Πετίτ» (στους οποίους ο εργοδότης - συν τοις άλλοις - οφείλει δεδουλευμένα) επικοινώνησαν με την εργοδοσία ζητώντας εξηγήσεις, εισέπραξαν την απάντηση «άστε τους να κάνουν τη δουλιά τους». Απάντηση την οποία το απόγευμα της ίδιας μέρας, η εργοδοσία συμπλήρωσε με την ξεδιάντροπη φράση «είμαι μαζί σας»!

Συνεχίζουν οργανωμένα

Συσπειρωμένες στο ταξικό τους συνδικάτο οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» συνεχίζουν για τέταρτη κατά σειρά μέρα την κατάληψη του εργοστασίου. Οι εργάτριες δηλώνουν αποφασισμένες να περιφρουρήσουν ό,τι υπάρχει μέσα στις εγκαταστάσεις, ενώ διαπιστώνουν πως οι εξελίξεις δικαιώνουν το δρόμο του αγώνα που ακολούθησαν με πρωτοπόρο το ταξικό τους συνδικάτο.

Ακριβώς επειδή η μάχη που διεξάγεται στη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης, χτες το πρωί βρέθηκαν με τις εργάτριες εκπρόσωποι από διάφορα συνδικάτα της Αθήνας, η πλειοψηφία των οποίων τις συντροφεύουν απ' τις πρώτες μέρες της επίσχεσης. Εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, επισκέφτηκαν τις εργάτριες αντιπροσωπείες απ' το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και την Ενωση Ιπτάμενων Συνοδών Φροντιστών. «Στηρίζουμε τον αγώνα αυτό γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους εργαζόμενους και δεν πρέπει να τα βλέπουμε μόνο εδώ πέρα, γιατί έτσι δεν πρόκειται να λυθεί κανένα» σημείωσε μεταξύ άλλων στο «Ρ» ο Νίκος Οικονόμου, γραμματέας της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ