Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Ευπαθές» στήριγμα της οικονομίας

«Σκούπα, φαράσι και μπογιά». Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται ο υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος την ...περιφερειακή ανάπτυξη και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή! Σε ημερίδα που οργάνωσε χτες το υπουργείο μαζί με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, κύριο ζήτημα ήταν η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Περιφέρειας, που θεωρείται βασικό στοιχείο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες. Στην ομιλία του ο υπουργός έδωσε «δείγμα γραφής», προαναγγέλλοντας ότι με νομοθετική ρύθμιση θα μειωθούν οι προϋποθέσεις του ΕΟΤ για την αδειοδότηση τουριστικών μονάδων από 25 σε ...5!

Μίλησε επίσης για συντονισμό των προσπαθειών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσδιορίζοντας το ζητούμενο στο «ευταξία - καθαριότητα - φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον». Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, στη δική του τοποθέτηση, πέταξε το «μπαλάκι» στους ΟΤΑ και στο Δ΄ ΚΠΣ. Το ...όραμα του Δ. Αβραμόπουλου για την «ανάπτυξη της περιφέρειας» συνοδεύτηκε από ρήσεις του τύπου: «Ο τουρισμός είναι η μοναδική ευκαιρία προόδου και ανάπτυξης της χώρας», «Σήμερα η οικονομία της χώρας μας κρατιέται όρθια χάρη στον ελληνικό τουρισμό». Ωστόσο, η στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου παίρνει εμφανώς διαστάσεις αυτοσκοπού, γι' αυτό και το θέμα των κινήτρων για επενδύσεις προβλήθηκε για μια ακόμη φορά. Για πρώτη φορά όμως ο υπουργός χαρακτήρισε τον τουρισμό «ευπαθές προϊόν» που επηρεάζεται από φυσικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Μια εφιαλτική προοπτική εάν ισχύουν όσα είπε για το βαθμό εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από αυτό το «ευπαθές προϊόν».

Παρ' όλα αυτά, η συγκεκριμένη ομολογία συνδέθηκε με το σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα και η ανησυχία του υπουργού είχε να κάνει με τις συζητήσεις που γίνονται για την έντονη σεισμική δραστηριότητα για την οποία διακρίνεται η Ελλάδα. Ετσι, εμμέσως, κάλεσε σε περιορισμό της όποιας συζήτησης, καθώς η χώρα είναι ασφαλής, κάτι που το μαρτυρούν και τα μνημεία που στέκουν όρθια!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ