Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (ΠΕΣΙΝΕ)
Αθλιες μεθοδεύσεις με όχημα τους εργολάβους

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση βρίσκονται οι 350 περίπου εργαζόμενοι στις εργολαβίες της επιχείρησης «Αλουμινίον της Ελλάδας» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) του ομίλου Μυτιληναίου, στ' Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, μετά τις μαζικές απολύσεις που ξεκίνησαν οι εργολάβοι, με την παρότρυνση της διοίκησης του ομίλου, προκειμένου ν' αναλάβει τις εργολαβίες η δική της εργολαβική ΜΕΤΚΑ, θυγατρική του ομίλου στο χώρο της συντήρησης, των επισκευών και της παραγωγής. Επιπλέον, ο όμιλος Μυτιληναίου θα διακόψει από τη Δευτέρα (μετά την παράταση) τη διάθεση λεωφορείων για τη μεταφορά των εργαζομένων από τα γύρω χωριά και οι εργολάβοι δε φέρονται διατεθειμένοι να πληρώσουν για ενοικίαση λεωφορείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργολαβική ΜΕΤΚΑ δεν έχει ακόμα υπογράψει συμβάσεις έργου με τους υπεργολάβους και οι τελευταίοι έχουν προσλάβει τους εργαζόμενους χωρίς καμία σύμβαση. Ενώ πολλοί απ' τους απολυμένους δεν έχουν αποζημιωθεί, κάτω απ' το εκβιαστικό δίλημμα «μη ζητάς αποζημίωση για να ξαναπροσληφθείς». Μέσα σ' αυτή την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες, πριν από λίγες μέρες ένας εργαζόμενος στην υπεργολαβία Κίναλη έχασε τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού σε εργατικό «ατύχημα».

Να σημειωθεί ότι οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της διοίκησης του ΕΚ Λιβαδειάς και του σωματείου «Ενωση» της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» αρνούνται, στην ουσία, να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όπως αρνούνται και την πρόταση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για ένταξη των εργαζομένων στις εργολαβίες στη δύναμη του σωματείου «ΕΝΩΣΗ» παρότι οι εργολαβίες έχουν μονιμοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ