Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ενωμένοι ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων συνδικαλιστών στο υπουργείο Παιδείας σήμερα. Συλλαλητήριο για την παιδεία στις 22 Ιούνη

Παλλαϊκό συλλαλητήριο καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής πραγματοποιούν την Πέμπτη 22 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, φορείς της εκπαίδευσης και των εργαζομένων. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενάντια στις επιπτώσεις της μεταρρύθμισης στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που έγινε προχτές το βράδυ στα γραφεία της ΟΛΜΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΕΑΕ, Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας και Πειραιά, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ΠΑΜΕ, του Συντονιστικού Σωματείων Πειραιά και Ομοσπονδίας Λογιστών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, αναδείχτηκαν τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα από την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική και ιδιαίτερα τα προβλήματα που δημιούργησαν οι νόμοι 2525 και 2640. Οπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «ιδιαίτερα τονίστηκαν οι τραγικές επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας από τον πανελλαδικό χαρακτήρα των εξετάσεων της Β` και Γ` Λυκείου. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το εξοντωτικό για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς εξεταστικό πλέγμα του λυκείου οδηγεί σε προφανή συρρίκνωσή του. Η κατάσταση που διαμορφώνεται αποδεικνύει στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς στόχους των κυβερνητικών επιλογών και αποκαλύπτει την επικινδυνότητά τους για τους μαθητές και το δημοκρατικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα του σχολείου», τονίζεται.

Στη σύσκεψη, επίσης, τονίστηκε η ανάγκη κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων της Β` και Γ` Λυκείου και της λήψης μέτρων για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να μην αντιμετωπίσουν το Σεπτέμβρη τα σχολεία προβλήματα βιβλίων, προσωπικού και γενικότερα λειτουργίας, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν οι δαπάνες για την εκπαίδευση.

Σήμερα το μεσημέρι, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα και κατάργηση των νόμων 2525 και 2640.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ