Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτωπο διεκδίκησης για τη λαϊκή άθληση

Τη συνολική ρήξη με τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και παράλληλα την ανάπτυξη της πάλης για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, εξέφρασαν χτες όσοι παραβρέθηκαν σε σχετική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ.

Αφορμή γι' αυτό στάθηκε η έρευνα του «Ρ» για τα προβλήματα των ερασιτεχνικών σωματείων και ειδικότερα η αποκάλυψη της μίζερης πραγματικότητας, που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Από πλευράς ΚΚΕ, το «παρών» έδωσε η βουλευτής Βέρα Νικολαΐδου που επισήμανε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου με αρωγό τα σωματεία και την ΕΠΣ Πειραιά, προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι σύγχρονη ανάγκη για τους εργαζόμενους κάτι που αρνούνται επιδεικτικά να δουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Εμείς, σαν Κόμμα, γνωρίζουμε τα προβλήματα και δε θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Εάν δε βγούμε έξω δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα με τα παρακάλια. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι κάτι μπορεί να κερδηθεί. Χρειάζεται ένα πλατύ μέτωπο συσπείρωσης από όλους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αδιαφορία της Πολιτείας». Παράλληλα, η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη δουλιά που απέφερε σημάδια βελτίωσης που έγινε σε δήμους, όπου για χρόνια υπήρχε κομμουνιστής δήμαρχος όπως για παράδειγμα στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό».

Ο Γραμματέας της ΚΟΠ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός σχολίασε το γεγονός ότι μέσα από την έρευνα του «Ρ» αναδείχτηκε περίτρανα η αδιαφορία της Πολιτείας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και των περισσοτέρων δημοτικών αρχών. «Τη στιγμή που οι πολιτικές που εφαρμόζονται γιγαντώνουν τον επαγγελματικό αθλητισμό, χαρίζοντας τα χρέη των ΠΑΕ, οι επιχορηγήσεις προς τα ερασιτεχνικά σωματεία ολοένα και μειώνονται ή και δε δίνονται ποτέ. Δίπλα στο πολυτελές Καραϊσκάκη υπάρχουν φραγμένες αλάνες που κάποιοι τα ονομάζουν γήπεδα. Το ποσό του πριμ που δόθηκε για τη νίκη του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΠΑΟ είναι διπλάσιο από αυτό που χρειάζεται η ΕΠΣΠ, προκειμένου να συντηρήσει τα σωματεία της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός.

Ο Νίκος Γεωργόπουλος βαλκανιονίκης και πρώην τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, τόνισε τη μίζερη κατάσταση που επικρατεί μετά τους Ολυμπιακούς με τις κομμένες λόγω χρεών επιχορηγήσεις και τα πολυτελή στάδια να μένουν κλειστά για το λαό.

Παρέμβαση έκανε και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΠ Δημήτρης Σαλπέας, ο οποίος τόνισε ότι ο αθλητισμός για το λαό είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και θα πρέπει να διεκδικηθεί απ' όλους.

Τη ζοφερή πραγματικότητα των ερασιτεχνικών σωματείων του Πειραιά, αλλά και την ανάγκη συσπείρωσης των σωματείων στους αγώνες για διεκδίκηση εξήγησαν με τη σειρά τους και ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Νίκος Ανασόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του «Φοίνικα» Αγ. Σοφίας Βαγγέλης Περαματζής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα εκ μέρους της ΕΠΣΠ οι κ.κ. Μπρατσόλης (γραμματέας), Αμαραντίδης, Βασιλόπουλος καθώς και οι κ.κ. Κονιάς (πρόεδρος Αμφιάλης), Μουρίκης (πρώην μέλος ΕΠΣΠ, δημοτικός σύμβουλος), Τζατζάνης (δημοτικός σύμβουλος), Ελένη Παπαδοπούλου (νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά).


Μπ. ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ