Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Αθλοπαιδιές» και... μεταξωτές κορδέλες

Την ώρα που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μαραζώνει και ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός είναι ανύπαρκτος, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων και η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών και Αθλητισμού, προωθούν για μια ακόμη φορά την ιδέα του... Ολυμπισμού, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα «Αθλοπαιδιές - Γνωριμία των μαθητών της Αθήνας με τον Αθλητισμό».

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κύκλους. Περιλαμβάνει την παρουσίαση των ολυμπιακών αθλημάτων, την ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού, καθώς και την «πρακτική» εκμάθηση, που θα γίνει στις αυλές των σχολείων και στα αθλητικά κέντρα του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ). Το πρόγραμμα ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα (23 Γενάρη) με τη «γνωριμία των αθλημάτων» και αφορά παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετάσχουν φτάνει τους 14.600 και το συνολικό κόστος θα είναι 43.654 ευρώ.

Ολα αυτά, όμως, είναι για το θεαθήναι και την αυτοπροβολή της δημάρχου Ντ. Μπακογιάννη και της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • Δίνουν 31.725 ευρώ για να ενοικιαστούν αίθουσες στα ξενοδοχεία «Novotel» και «President», για να γίνουν... θεωρητικά «μαθήματα», όταν με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να προμηθεύσουν με καινούρια στρώματα γυμναστικής πολλά σχολεία, που τώρα οι μαθητές κάνουν ασκήσεις πάνω στο... τσιμέντο.
  • Ισχυρίζονται ότι στο δεύτερο κύκλο θα γίνει εκμάθηση ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τζούντο, χάντμπολ, ξιφασκίας (!) και κλασικού αθλητισμού, σε χώρους σχολείων και στα αθλητικά κέντρα του ΟΝΑ. Ομως, ελάχιστα σχολεία διαθέτουν κατάλληλους χώρους για την εκμάθηση των αθλημάτων και επιπλέον τα αθλητικά κέντρα του ΟΝΑ είναι ελάχιστα.

Συγκεκριμένα, όπως έχει αποκαλύψει η πολύμηνη έρευνα του «Ρ» για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στο Δήμο Αθηναίων, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 18 αίθουσες γυμναστικής, 5 κλειστά γήπεδα αθλοπαιδιών, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου και 4 γήπεδα 5Χ5. Τα γήπεδα αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όχι του προγράμματος, αλλά ακόμη και των ερασιτεχνικών σωματείων, αφού στοιβάζονται τέσσερις και πέντε ομάδες σε ένα γυμναστήριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ