Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Τελευταίο κατευόδιο στον σ. Γρηγόρη Μπαχάρη

Κηδεύτηκε χτες στην Καβάλα, την πόλη που υπηρέτησε και πάλεψε γι' αυτή και το λαό της, ο αγωνιστής κομμουνιστής Γρηγόρης Μπαχάρης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και της ΠΕΑΕΑ.

Εντάχθηκε στο ΚΚΕ σε ηλικία 20 χρόνων και αφιέρωσε όλη του τη ζωή για την ανάπτυξή του καθώς και για την πρόοδο του εργατικού κινήματος. Πήρε από το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα υψηλές αξίες, τη συλλογικότητα, την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, την υπεράσπιση των αδικημένων, την αισιοδοξία για τη νίκη των σοσιαλιστικών ιδεών. Διατέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Κώστα Τσολάκη πριν τη δικτατορία. Μετά τη μεταπολίτευση μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο εξακολούθησε να προσφέρει από τη θέση του επικεφαλής ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία παρακολούθησαν σύντροφοι και συναγωνιστές, οι οικείοι του, οι αρχές της πόλης και του νομού, εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικάτων, ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Σούλα Βλισίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης του ΚΚΕ, καθώς και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο εκφώνησε ο Δήμος Ζαχαριάδης, γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, ο οποίος και διαβεβαίωσε: «...Να είσαι σίγουρος, σύντροφε, ότι τη θέση σου θα πάρουν νέοι μαχητές του αγώνα, ώσπου να δικαιωθούν οι σκληροί αλλά ωραίοι αγώνες χιλιάδων λαϊκών αγωνιστών και αγωνιστριών, μελών, στελεχών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του σ. Γρηγόρη Μπαχάρη. «Ο σύντροφος Γρηγόρης στάθηκε όρθιος, πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Για τις ιδέες και τους αγώνες του φυλακίστηκε, εξορίστηκε, διώχτηκε, αλλά δε λύγισε ποτέ.

Ηταν και θα είναι φωτεινό παράδειγμα για μας και τους νεότερους. Στο δρόμο που πορεύτηκε μαζί με τους συντρόφους του υποσχόμαστε ότι θα πορευτούμε κι εμείς, αψηφώντας τα κάθε είδους εμπόδια. Θα συνεχίσουμε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ