Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Ανάγκη ελέγχου χιλιάδων εγκαταστάσεων

Την ανάγκη διενέργειας ελέγχων στεγανότητας σε 10.000 εσωτερικές εγκαταστάσεις χρήσης φυσικού αερίου επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Κλιματιστικών Εργων και Καυσίμων Αερίων Αθήνας. Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να γίνονται ανά 4 χρόνια και αυτή τη στιγμή, από τις 16.000 εγκαταστάσεις οι 10.000 υπάγονται σε αυτή την κατηγορία.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «οι περιοδικοί έλεγχοι στεγανότητας είναι απαραίτητοι, γιατί μέσω αυτών διαπιστώνεται η κατάσταση των σωληνώσεων (σκουριά, χαλασμένα ή χτυπημένα τμήματα των σωληνώσεων), η λειτουργικότητα του εξοπλισμού (καλή κατάσταση αποφρακτικών βαλβίδων, φίλτρων κλπ.) και γενικότερα η ασφαλής λειτουργία της εγκατάστασης, ώστε να αποτραπεί η περίπτωση διαρροών αερίου στο εσωτερικό των σπιτιών».

Επιπρόσθετα, «η διασφάλιση της καλής λειτουργίας μιας εγκατάστασης αερίου προϋποθέτει τη διενέργεια και άλλων τακτικών - προληπτικών ελέγχων από άλλες ειδικότητες τεχνικών, όπως για παράδειγμα, έλεγχος και καθαρισμός των συσκευών χρήσεως αερίου (καυστήρες, κουζίνες)». Ο Σύνδεσμος έχει παρέμβει για το θέμα στην Εταιρία Παροχής Αερίου και στους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, ώστε να ενημερωθεί το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ