Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Θέλουν κι άλλη «απελευθέρωση» στις επικοινωνίες

Τώρα θέλουν περισσότερα προνόμια για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Επίσημο αίτημα στην Ελλάδα απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας «πληροφορίες», σχετικά με τη συμμόρφωση τού κράτους ως προς την οδηγία για την «απελευθέρωση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

Η απαίτηση για πληροφορίες, αφορά τη συμμόρφωση του ελληνικού κράτους με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που την υποχρέωνε να υιοθετήσει την οδηγία για την πλήρη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Επιτροπής, σύμφωνα και με την αρμόδια Επίτροπο Νέλι Κρος, «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αμέσως αυτή την οδηγία, που έπρεπε να είχε εφαρμοστεί πολύ νωρίτερα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δε θα στερούνται πλέον τα πλεονεκτήματα που ισχύουν σε άλλα κράτη μέλη σε ό,τι αφορά τις χαμηλές τιμές και την καλύτερη ποιότητα της σταθερής τηλεφωνίας και της πρόσβασης σε νέες ευρωζωνικές υπηρεσίες».

Η Επιτροπή σημειώνει ότι αν δε λάβει ικανοποιητική απάντηση, θα παραπέμψει και πάλι την Ελλάδα στο Δικαστήριο και έχει το δικαίωμα να της επιβάλει χρηματικό πρόστιμο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ