Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΗΣ
ΦΩΤ.

Τη 1η Φλεβάρη 2005 έφυγε απρόσμενα από κοντά μας ο Καρπενησιώτης αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ. Πολέμησε ενάντια στη φασιστική κατοχή μέσα από τις τάξεις των ανταρτοεπονιτών. Συλλαμβάνεται στα 1947 και στις 19.7.1949 αντιμετωπίζει το έκτακτο στρατοδικείο Λαμίας. Βασανίζεται φρικτά στη Μακρόνησο, όπου άντεξε με άλλους 300 αγωνιστές το «σύρμα» της απομόνωσης. Πέρασε 14 συνεχόμενα χρόνια φυλακής και εξορίας μέχρι την αποφυλάκισή του το 1961 από τις φυλακές της Κέρκυρας, και λίγο πριν τις εκλογές του '61 διαφεύγει απόπειρας δολοφονίας στο Καρπενήσι. Μετά τη δικτατορία αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση μέσα από την ΕΣΑΚ, δίχως να σταματά να αγωνίζεται για τα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Εμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του «αμετανόητος»«, όρθιος, πιστός στα ιδανικά που υπηρέτησε. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Μαρία, Νίκος, Ντίνα Σερετάκη

* * *

φωτ

Στις 18 Γενάρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από την απουσία του ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΛΕΑ. Στη μνήμη του η Κατερίνα Βόρρη προσφέρει 20 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ και ο Χρήστος Αναγνώστου 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Λιβαδειάς.

* * *

φωτ

Στις 10.1.2006 έφυγε για το ταξίδι χωρίς γυρισμό η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, το γένος ΦΑΡΑΝΤΖΟΥ που κηδεύτηκε στο χωριό Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Η Ευθυμία Παπαρίζου ήταν για πολλά χρόνια μέλος της διιοικούσας επιτροπής της ΠΕΑΕΑ Γκύζη - Πολυγώνου και δραστήριο μέλος της ΚΟΒ Γκύζη του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της. Οι συναγωνιστές της μέλη του παραρτήματος και οι σύντροφοί της στέλνουν στην οικογένειά της τα πλέον θερμά συλλυπητήρια και, αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Εξόρμηση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ
* * *

φωτ

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τον θάνατο του ΜΗΤΣΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Για την αντιστασιακή του δράση πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και εξορίες, χωρίς να αρνηθεί ποτέ τα ιδανικά του, τη μαρξιστική λενινιστική θεωρία και τον προλεταριακό διεθνισμό. Τελευταία επιθυμία του, που την εξέφρασε στη σύζυγό του, ήταν κάθε μήνα να δίνει τη συνδρομή του στην ΚΟΒ εργαζομένων της οποίας ήταν μέλος και σε κάθε εξόρμηση του ΚΚΕ ένα ποσό. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ

η γυναίκα του Κυριακή Μακρίδου

* * *

φωτ

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ γεννήθηκε στα 1912 στην περιοχή Γκάγκρα της Ρωσίας. Ηρθε οικογενειακώς στην Ελλάδα στα 1933 στη Σφενδάμη Πιερίας. Οργανώνεται στο ΚΚΕ και παίρνει μέρος στην ΕΑ και αργότερα στο ΔΣΕ ως επίτροπος ταξιαρχίας σαμποτέρ. Το 1949 κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην ΕΣΣΔ, όπου πέθανε στα 1970. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κατερίνης, στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Ιωσηφίδου Κλεονίκη, τα παιδιά Νίκος, Θεόδωρος και Μαρία.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ και ΖΩΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και των αδελφών μου ΘΑΝΑΣΗ και ΚΛΕΑΝΘΗ που σ' όλη τους τη ζωή αγωνίστηκαν μέσα από τις γραμμές του Κόμματος για τα ιδανικά του σοσιαλισμού προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δημόσιας Διοίκησης, 100 ευρώ.

ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η οικογένεια Σταύρου Παπακωνσταντίνου

* * *

Στη μνήμη των αδερφών ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ από τον Τρίλοφο Πιερίας, ο Κωσταργύρης προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Πιερίας.

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου θείου ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Κωσταργύρη), προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης, 50 ευρώ.

Ο ανιψιός του Αργυρόπουλος Παύλος


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΕΑΣ-ΠΕΣΙΝΕ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΕΑΣ-ΠΕΣΙΝΕ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ