Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψηφιακή ... Αρχαία Ολυμπία

Ψηφιακό «ταξίδι» στην Αρχαία Ολυμπία θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, αν και η έκθεση θα αργήσει ακόμη να ετοιμαστεί.

Με τη βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας (συμβατικές οθόνες, οθόνες αφής, τρισδιάστατες απεικονίσεις και τρισδιάστατα συστήματα αφής), θα παρουσιάζεται η εξέλιξη του χώρου της Ολυμπίας ανά τους αιώνες, καθώς και αναπαραστάσεις κτιρίων και μνημείων. Το εποπτικό υλικό θα δίνεται στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, γλώσσες που θα χρησιμοποιούνται και στις αυτόματες ξεναγήσεις στο ισόγειο και το υπόγειο του μουσείου.

Αν και αυτό το ηλεκτρονικό μουσείο είχε προβλεφθεί εξαρχής στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο η υλοποίησή του καθυστέρησε, επειδή δεν υπήρχε ανάδοχος εταιρία. Αυτή, τελικά, είναι η «UNI-SYSTEMS», αλλά και πάλι ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση. Οταν γίνει κι αυτό θα χρειαστούν περίπου δέκα μήνες για τη λειτουργία του...

  • Από τις 10 χτες το πρωί άνοιξε ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης που είχε κλείσει λόγω καιρού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ