Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Χάλασαν τη φιέστα της συγκάλυψης

«Λεφτά για την υγεία και όχι φιέστες για επικοινωνία» διαδήλωσαν χτες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εργαστηρίων

Πήγε για εγκαίνια και βγήκε...«κουρεμένος»στον Ευαγγελισμό χτες ο υφυπουργός ΥγείαςΘ. Γιαννόπουλος
Πήγε για εγκαίνια και βγήκε...«κουρεμένος»στον Ευαγγελισμό χτες ο υφυπουργός ΥγείαςΘ. Γιαννόπουλος
Δυναμική απάντηση στην πρόκληση των εγκαινίων - φιέστα που διοργάνωσαν η διοίκηση του Ευαγγελισμού και το υπουργείο Υγείας για τα νέα εργαστήρια, την ώρα που τα οξύτατα προβλήματα των εργαζομένων και του νοσοκομείου ολοένα επιδεινώνονται, έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού με συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ενώ ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θανάσης Γιαννόπουλος εγκαινίαζε σε μια «λαμπρή» τελετή τα εργαστήρια, οι εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία του σωματείου τους, διαδήλωναν, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της κοροϊδίας. Κατάγγειλαν ότι το κτίριο παραδόθηκε με καθυστέρηση τριών χρόνων. Η εργολαβία δόθηκε τελικά από τη ΔΕΠΑΝΟΜ στην «Ολυμπιακή Τεχνική» του επιχειρηματία Στέγγου, κανείς δε γνωρίζει πόσο κόστισε και αν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας, ενώ δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη για τη λειτουργία των νέων εργαστηριών, τη στιγμή που το νοσοκομείο έχει 1.130 κενές οργανικές θέσεις!

«Να σταματήσει η κοροϊδία για τις δήθεν προσλήψεις. Τα νέα κτίρια δε λειτουργούν χωρίς προσωπικό. Η δραματική έλλειψη προσωπικού μας κάνει επικίνδυνους, απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας ακόμα περισσότερο, μας παραδίδει δέσμιους χειροπόδαρα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», «Οχι στις φιέστες, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην κοροϊδία και τον αυταρχισμό. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους», έγραφαν κάποιες απ' τις ευρηματικές πικέτες που κρατούσαν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν ότι οκτώ κλίνες εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές, η αιμοληψία και τα χειρουργεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας. Και διεκδίκησαν 1.300 ευρώ εισαγωγικό βασικό μισθό, ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, διασφάλιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Ακόμα, να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαστηρίων με μόνιμο προσωπικό και να γίνει από μηδενική βάση συζήτηση για την κατανομή των χώρων των εργαστηρίων με βάση τις ανάγκες των ασθενών.

«Λεφτά για την Υγεία και όχι φιέστες για επικοινωνία» ήταν το σύνθημα με το οποίο «υποδέχτηκαν» οι εργαζόμενοι τον υφυπουργό. Μάλιστα, όταν του υπογράμμισαν όλα τα παραπάνω προβλήματα, ότι δεν έχει γίνει τεχνική παραλαβή του κτιρίου που εγκαινιάστηκε και ότι όταν λειτουργήσει, αυτό θα γίνει με τον υπάρχοντα εξοπλισμό των παλιών εργαστηρίων, ο Θανάσης Γιαννόπουλος αρκέστηκε να πει πως το υπουργείο Υγείας «προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα». Και στη συνέχεια δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες ότι το κτίριο είναι λειτουργικά άψογο και έτοιμο να λειτουργήσει...

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε πεντάωρη στάση εργασίας (10 πμ - 3 μμ) την 1η Φλεβάρη 2006 για την προσπάθεια υπαγωγής των εργαζομένων στην Πρόνοια και των νοσοκομείων στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στις έδρες των Διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ