Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Συγκέντρωση» με άλλοθι το... διάλογο

Επιστολή του υπουργού Επικρατείας προς τους αρχηγούς των κομμάτων

Στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων -όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος- απέστειλε χτες επιστολή, στο πλαίσιο της συνέχισης του «διαλόγου» για το νομοσχέδιο που αφορά στη συγκέντρωση των ΜΜΕ και στην αδειοδότηση. Σήμερα εξάλλου συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή με θέμα «Νομοθετικές ρυθμίσεις για τον περιφερειακό Τύπο».

Η κυβέρνηση -αν και δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της- φαίνεται ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί την ανακατανομή της «πίτας» στο χώρο των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών. Για να δείξει όμως τη «συναίνεση» για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, μιλά για «διάλογο» ο οποίος γίνεται σε... φάσεις.

Ηδη στις 16 Γενάρη έκλεισε η πρώτη φάση που αφορούσε προτάσεις εμπλεκομένων φορέων, ενώ όπως είπε χτες ο υπουργός, ο «δημόσιος διάλογος» στη δεύτερη φάση του θα γίνει με τα κόμματα. Ενώ καλεί εκπροσώπους των κομμάτων σε συζήτηση μεθαύριο Πέμπτη 2 Φλεβάρη. Στη συζήτηση, όπως είπε χτες ο υπουργός Επικρατείας, θα τους «παραδοθούν τα κείμενα που έχουν ήδη στείλει οι φορείς ως προτάσεις για θέματα συγκέντρωσης και αδειοδότησης των ηλεκτρονικών ΜΜΕ».

Με τις απόψεις των κομμάτων ο «διάλογος» περνά στην τρίτη φάση που θα είναι μια «νέα συζήτηση με τη συμμετοχή των φορέων και με βάσει την κωδικοποίηση που θα έχει γίνει από τις προτάσεις των ιδίων των φορέων και των κομμάτων εφόσον το επιθυμούν». Θα ακολουθήσει η σύνταξη του νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου και θα «ζητήσουμε», όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, τις «απόψεις» και των βουλευτών. Σύμφωνα με τον Θ. Ρουσόπουλο από τον περασμένο Δεκέμβρη έχουν σταλεί σε όλους τους βουλευτές κείμενα σχετικά με τη συγκέντρωση των ΜΜΕ και την αδειοδότηση.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο κάνει μία «ανασκόπηση» των «φάσεων», σημειώνοντας ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση του διαλόγου να έχει γίνει μέχρι το τέλος Φλεβάρη.

Χτες επίσης ο υπουργός Επικρατείας «παρέδωσε» στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης τα πρώην γραφεία του ΕΣΡ, επί της οδού Πινδάρου. Τους τελευταίους μήνες, όπως είπε ο Θ. Ρουσόπουλος, οι χώροι διαμορφώθηκαν για τις ανάγκες των επτά επαρχιακών Ενώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ