Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Εκτακτη» συνεδρίαση για τον «Planet»

Σε «έκτακτη» συνεδρίαση θα συζητηθεί σήμερα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» ιδιοκτησίας Αθ. Παύλοβιτς και Γ. Πολυχρονίου. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, καλείται για σήμερα σε ακρόαση εκπρόσωπος των εργαζομένων, προκειμένου να δώσει... διευκρινίσεις για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού. Οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού έχουν καλέσει και αναμένεται να παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση και τους προέδρους της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η εργοδοτική ασυδοσία της ιδιοκτησίας του ραδιοφωνικού σταθμού, μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα των 60 εργαζομένων, οι οποίοι από το Σεπτέμβρη του 2004 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Και ενώ η ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, το ΕΣΡ μετά από έλεγχο που έκανε στο σταθμό με κλιμάκιό του περίπου πριν ένα μήνα περίπου, επικεφαλής του οποίου ήταν το μέλος του Εύη Δεμίρη, έκρινε ότι ο σταθμός πληροί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Την περασμένη Τρίτη άλλωστε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του ραδιοσταθμού, ενώ σε ό,τι αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από το 2004, δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ, αλλά θέμα του αρμόδιου υπουργείου.

Ομως η κατάσταση που επικρατεί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Planet», που εκπέμπει εδώ και τέσσερις μήνες από τις νέες εγκαταστάσεις του στο Περιστέρι, αποδεικνύει ότι ο ραδιοσταθμός δε λειτουργεί νόμιμα. Συγκεκριμένα, με την ανοχή και τη συναίνεση του ΕΣΡ από το Σεπτέμβρη ο ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει μουσικό πρόγραμμα, ενώ η άδεια που του έχει χορηγηθεί είναι γενικής στόχευσης. Παράλληλα, τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται, έχουν περικοπεί σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το πρόγραμμα που εκπέμπονταν πριν το Σεπτέμβρη του 2004, ενώ τα κείμενα που μεταδίδονται είναι μικρότερα του ενός λεπτού, με... ανάλαφρο ύφος. Συγχρόνως, τα «υποκατάστατα» αυτών των δελτίων ειδήσεων έχουν καταργηθεί πλήρως από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ