Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
«Δεκατριάρι» πρόκρισης

Διαφορά άνω των δώδεκα πόντων θα επιδιώξουν σήμερα οι ερυθρόλευκοι κόντρα στην Τσιμπόνα για να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση

Σε αντίθετη μοίρα βρίσκονται σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟ

ICON

Σε αντίθετη μοίρα βρίσκονται σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟ
Το δεκατριάρι θέλει να κυνηγήσει σήμερα ο Ολυμπιακός στο πλέον καθοριστικό φετινό αγώνα για την Ευρωλίγκα υποδεχόμενος την Τσιμπόνα στο ΣΕΦ (19.45 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 3). Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από νίκη θέλουν και διαφορά άνω των 12 πόντων (προκειμένου να υπερκαλύψουν την ήττα στο πρώτο παιχνίδι) για να εξασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση την απευθείας πρόκριση. Και αυτό γιατί η πιθανότητα τριπλής ισοβαθμίας με τους Κροάτες και την Πρόκομ δεν μπορεί να αποκλειστεί και μόνο έτσι θα είναι σε πλεονεκτικότερη θέση ο Ολυμπιακός έναντι των τριών στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός θα ανέβει στο +4, η Τσιμπόνα θα πέσει στο -7 και η Πρόκομ θα μείνει στο +3. Σε περίπτωση νίκης με μικρότερη διαφορά από 12 πόντους ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την έκτη θέση και των τριών ομίλων που δίνει την πρόκριση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Στην αντίθετη περίπτωση της ήττας σήμερα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αφού θα πρέπει να πάρει το ροζ φύλο αγώνα στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και να ελπίζει πάλι στα αποτελέσματα των άλλων ομάδων για την έκτη θέση.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας μιλώντας για την κρισιμότατη αναμέτρηση με την Τσιμπόνα, τόνισε: «Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν μπορούμε να χάσουμε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε, όπως ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι και πάλι στο γήπεδο για να μας οδηγήσει στους "16" της διοργάνωσης».

Γιορτάζει ο ΠΑΟ

Και εάν στον Ολυμπιακό καίγονται, αντίθετα είναι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Το σημερινό παιχνίδι με την Ορτέζ στο ΟΑΚΑ (19.45 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 3) είναι το 100ό των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα και όλοι θέλουν τη νίκη για να μη χαλάσει η γιορτή. Η προηγούμενη εντός έδρας ήττα από τη Μάλαγα έσπασε το αήττητο στο ΟΑΚΑ για φέτος, αλλά όπως δηλώνουν στο «τριφύλλι» αυτό δε θα γίνεται κάθε φορά. Παρ' όλα αυτά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέστησε προσοχή αφού η γαλλική ομάδα δείχνει βελτιωμένη. «Αντιμετωπίζουμε την Ορτέζ στην έδρα μας, άρα σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Πρέπει να κερδίσουμε σε αυτό το παιχνίδι, γιατί είναι πολύ σημαντικό για μας να πάρουμε την υψηλότερη θέση στον όμιλό μας. Περιμένω από τους παίκτες μου να δείξουν σοβαρότητα και συγκέντρωση, όπως πάντα», είπε ο «Ζοτς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ