Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δικαίωμα όλων η τέχνη

Μια ιδιαίτερη παράσταση με το έργο «Κλάξον, Τρομπέτες και Πλάκες» του Ντάριο Φο θα δοθεί αύριο (7.30 μ.μ.). στο θέατρο «Βαφείο». Το έργο θα παιχτεί, με παράλληλη διερμηνεία επί σκηνής στη νοηματική γλώσσα. Η παράσταση δίνεται, σε συνεργασία με το θίασο «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», που παρουσιάζει το έργο «Κλάξον, Τρομπέτες και Πλάκες» (κάθε Δευτέρα και Τρίτη), και του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, το οποίο παρέχει την παράλληλη νοηματική διερμηνεία.

Το Εθνικό Ιδρυμα Κωφών, με την εμπειρία και την πολύπλευρη δράση του (εκπαίδευση-αποκατάσταση-ένταξη), θεωρεί ότι η τέχνη είναι επικοινωνία και γνώση και πως η συμμετοχή όλων των πολιτών σε όλες τις εκφράσεις της τέχνης είναι αναγκαία και δικαιωματική. Η εκδήλωση αυτή γίνεται με την πεποίθηση ότι τέτοιες παραστάσεις μπορεί να αποτελέσουν αφετηρία για πιο ενεργή συμμετοχή στην τέχνη και τον κοινωνικό πολιτισμό.

Το έργο του Ντάριο Φο «Κλάξον, Τρομπέτες και Πλάκες», παραμένει πολύ επίκαιρο για την παγκόσμια κοινωνικοπολιτική εξέλιξη, τους φόβους και τις ερήμην του πολίτη αποφάσεις που τον αφορούν. Μια δυνατή πολιτική φάρσα, με καυστικό και ανατρεπτικό χιούμορ για την εξουσία, την οικονομική παντοκρατορία και την τρομοκρατία.

Μετάφραση: Αννα Βαρβαρέσου - Τζόγια, σκηνοθεσία Βασιλική Τσίρου-Αμίτση, κοστούμια Αλεξάνδρα Στασινοπούλου, μουσική Νίκος Κολλάρος. Παίζουν: Διονύσης Μπουλάς, Παρασκευή Καλογεράκη, Ελενα Πολυγένη, Θάνος Μπίρκος, Γιάννης Πισκιτζής, Γιάννης Σουλάκης, Αννα Μενενάκου. Διερμηνεία στη νοηματική: Ελένη Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Μαυρέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ