Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προκαλεί το Ισραήλ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Κλιμακώνει διπλωματικά και στρατιωτικά τις προκλήσεις η ισραηλινή πλευρά, θέτοντας, παράλληλα, όρους στους Παλαιστινίους σχετικά με τη νέα τους κυβέρνηση. Χτες το απόγευμα, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ισραηλινό ελικόπτερο έπληξε με πυραύλους αυτοκίνητο στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας 2 μέλη των «Ταξιαρχιών του Αλ Ακσα» και τραυματίζοντας δύο περαστικούς.

Ενα 24ωρο νωρίτερα, πάλι στην Πόλη της Γάζας, σε ανάλογη επιχείρηση δολοφονίας ακριβείας, σκοτώθηκαν 2 μέλη της «Τζιχάντ». Το πρωί, χτες, Ισραηλινοί στρατιώτες επέδραμαν σε συνοικία της Νάμπλους, όπου κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σκοτώθηκε ένα ακόμη μέλος της «Τζιχάντ» που καταζητούνταν από το Ισραήλ. Τραυματίστηκαν, επίσης, 2 Ισραηλινοί στρατιώτες. Η οργάνωση ορκίστηκε εκδίκηση.

Ταυτόχρονα, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ, δήλωνε ότι αν επικρατήσει το κόμμα του, «Καντίμα», θα διατηρηθούν όλοι οι μεγάλοι εβραϊκοί εποικισμοί στη Δυτική Οχθη, αναφέροντας συγκεκριμένα τα συγκροτήματα Αριέλ, Γκους Ετζιόν και Μάαλε Αντουμίμ, που ουσιαστικά αποκόπτουν την Ιερουσαλήμ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα επιταχυνθεί η ανέγερση του τείχους. Από την άλλη, ο υπουργός Αμυνας, επίσης στέλεχος του «Καντίμα», ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ «θα χαράξει τα τελικά σύνορά του με ή χωρίς διαπραγματεύσεις μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, ακόμη και με μονομερείς αποχωρήσεις αν χρειαστεί», δίνοντας σαφή εικόνα του τι σχεδιάζει η ισραηλινή ηγεσία.

Αξιωματούχοι της «Χαμάς», πάντως, απέφυγαν να σχολιάσουν τις ισραηλινές δηλώσεις και αρκέστηκαν να επαναλάβουν την πρόθεσή τους για κυβερνητική συνεργασία με τη «Φατάχ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ