Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Ο συνήθης... Ρίμπο

Ο συνήθης ύποπτος ξαναχτύπησε. Και μάλιστα με τον συνήθη τρόπο. Με υπογραφή Ριβάλντο και τη γνωστή φαρμακερή εκτέλεση φάουλ σφραγίστηκε χτες η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στην Ξάνθη οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν της τοπικής ομάδας με 1-0 χάρη σε τέρμα του Βραζιλιάνου παίκτη στο 75΄ και ανέτρεψαν το 1-1 στο στάδιο Καραϊσκάκη. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι αυτό το ματς είναι το τρίτο συνεχόμενο μέσα σε μια βδομάδα (πρώτο με Ξάνθη και δεύτερο με Καλλιθέα για το πρωτάθλημα). Το χτεσινό παιχνίδι ήταν δυνατό και σε ορισμένες φορές αντιαθλητικό αλλά και επεισοδιακό. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Καζναφέρη καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ιδιαίτερα για τη φάση του 75΄ από την οποία προήλθε το γκολ. Και αυτό γιατί λίγο πριν οι ακρίτες είχαν βγάλει έξω την μπάλα για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Μανσό. Στην επαναφορά ο Πάντος δεν τήρησε το φερ-πλέι (ηθικά έπρεπε να τη γυρίσει σε αυτούς), έβγαλε πάσα στον Ριβάλντο που κέρδισε το φάουλ, το οποίο αμφισβητήθηκε επίσης από τους παίκτες της Ξάνθης.

Στα αγωνιστικά η Ξάνθη από την αρχή πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού εκμεταλλευόμενη και τα προβλήματα στο χώρο του κέντρου για τους φιλοξενούμενους αφού οι απουσίες των Στολτίδη, Καφέ ήταν εμφανείς. Με κορυφαίο τον Μανσό βγήκε αρκετές φορές στην επίθεση αλλά ο Νικοπολίδης σε δυο σημαντικές φάσεις (18΄-19΄) είπε «όχι». Στην επανάληψη η είσοδος του Μπαμπαγκίτα έκανε τον Ολυμπιακό πιο απειλητικό.

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Κιντάνα, Μανσό, Παπαδημητρίου, Παλάσκας (46΄ Καζάκης), Ρίκκα, Μπάρκογλου (83΄ Ντε Ματία), Ζουέλα, Σίκοφ (15΄ Παβιό), Αντζας. Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Σούρερ, Ανατολάκης, Πάντος, Μπουλούτ (63΄ Ντάνι), Ταραλίδης (91΄ Κωστούλας), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Οκκάς (63΄ Μπαμπαγκίτα), Καστίγιο, Κωνσταντίνου, Γεωργάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ