Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
«Παιχνίδια» εντυπώσεων από την υπεράσπιση

Με τη νοημοσύνη του κόσμου και ειδικά των συγγενών των θυμάτων και των ίδιων των ναυαγών εξακολουθούν να «παίζουν» οι δικηγόροι της υπεράσπισης στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, που στοίχισε τη ζωή σε 80 ανθρώπους.

Σειρά χτες είχε ο δικηγόρος Στ. Βουδούρης, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των δικηγόρων που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την υπεράσπιση των εφοπλιστών. Ο ίδιος είχε υπερασπιστεί τον εφοπλιστή Ηλιόπουλο, που με το σαπιοκάραβό του ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ είχε πνίξει 24 ναυτικούς, αλλά και την ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ όταν το πλωτό της φέρετρο ΔΥΣΤΟΣ έστειλε στον πάτο της θάλασσας άλλους 20 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα ο Στ. Βουδούρης τα βρήκε «όλα καλά» όσον αφορά στην κατάσταση του πλοίου, των σωστικών μέσων και της ηλεκτρογεννήτριας ανάγκης, ενώ απέδωσε το ναυάγιο σε «τραγικό σφάλμα του αξιωματικού φυλακής», ρίχνοντας με τον τρόπο αυτό όλες τις ευθύνες στον υποπλοίαρχο Αν. Ψυχογιό.

Στην προσπάθειά του, να βγάλει αθώο τον εφοπλιστή Ν. Βικάτο επιβεβαίωσε αυτό που από την αρχή έχει ειπωθεί ότι δηλαδή από το εδώλιο λείπουν και άλλοι κατηγορούμενοι και ένας από αυτούς είναι ο Κ. Αγαπητός, στέλεχος της εταιρίας. «Ολες οι επιστολές που αφορούν το ΣΑΜΙΝΑ τις έχει υπογράψει ο Κ. Αγαπητός», σημείωσε ο Στ. Βουδούρης και συμπλήρωσε πως ο Κ. Αγαπητός είχε εισφέρει στην εταιρία 11 πλοία, ενώ στο συγκεκριμένο πλοίο επέβλεψε και τη μετασκευή του.

Ο δικηγόρος Στ. Βουδούρης, εκτός από τον εκπρόσωπο της εταιρίας Ν. Βικάτο, στη δίκη εκπροσωπεί και τον α΄ μηχανικό Γερ. Σκιαδαρέση, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορό του δε συνδέεται αιτιωδώς με καμία από τις αποδιδόμενες πράξεις, αντίθετα το βράδυ του ναυαγίου έκανε τα καθήκοντά του όπως έπρεπε. Οι αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης θα συνεχιστούν και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ