Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Θέατρο
Από τους «Νταντάδες», στους «Ηθοποιούς»

«Οι ηθοποιοί», στο «Κνωσός»
«Οι ηθοποιοί», στο «Κνωσός»
Πέρασαν 36 χρόνια από τότε που το «Θέατρο Τέχνης» πρωτοπαρουσίασε τους «Νταντάδες» του Γιώργου Σκούρτη. Εκτοτε ο συγγραφέας έχει μια συνεχή παρουσία στην ελληνική δραματουργία, αφού παίχτηκαν περισσότερα από 20 έργα του, ενώ έχει ολοκληρώσει και άλλα 10 έργα που ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί. Με την ευκαιρία αυτή, το Σάββατο (18/2, 9.15 μ.μ.) θα δοθεί επετειακή παράσταση του τελευταίου έργου του Γιώργου Σκούρτη «Οι ηθοποιοί», που παρουσιάζεται στο θέατρο «Κνωσός», αφιερωμένη στα 36 χρόνια παρουσίας του συγγραφέα στο ελληνικό θέατρο. Στην παράσταση, την οποία θα προλογίσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, θα παραστούν πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι τους ρόλους ερμηνεύουν ο Χρίστος Τσάγκας (που υπογράφει και τη σκηνοθεσία), η Μαρία Τσακαλίδου και o Δημήτρης Καλαντζής.

Εργο γραμμένο το 2000, «Οι ηθοποιοί» είναι ένα ερωτικό τρίγωνο, μια πραγματική ιστορία πάθους και εκδίκησης. Δυο άντρες και μια γυναίκα, καταραμένοι από μοιραίες πράξεις του παρελθόντος, αποφασίζουν να λυτρωθούν από τα μίση που τους χωρίζουν και μέσα από τη συγχώρεση να πορευτούν εν ειρήνη. Ενα έργο γεμάτο εντάσεις, παγίδες και ξεσπάσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ